A legjobb rövid körmök idén nyáron: franciától az extráig

2024. július 09.
Nyáron sokkal praktikusabb lehet egy rövid köröm, mint egy hosszú manikűr. Nem csoda, ha idén még Hailey Bieber is erre szavazott. Mutatjuk 2024 nyarának legjobb rövidköröm-ötleteit, amit akár a manikűrösünkhöz is magunkkal vihetünk inspirációnak!
Rövid nyári köröm 2024
  • 2024 nyarán még Hailey Bieber is a rövid körömre szavaz!
  • A rövid köröm sokkal praktikusabb lehet a nyári sportokhoz, utazáshoz, mint a hosszú manikűr.
  • Mutatjuk, melyek a kedvenceink 2024 nyarán a rövid körmök közül!

A hosszú körmök nagyon szépek egy-egy eseményre, ám az nem vitás, hogy nyaraláshoz, nyári sportokhoz sokkal praktikusabb lehet egy rövid köröm. Nem csoda, hogy a sztárok is inkább efelé hajlanak 2024 nyarán, Hailey Biebertől Sofia Richie-ig. 

Mutatjuk, milyen kreatív dizájnötletekkel tehetjük a rövid nyári körmöket látványossá és mutatóssá!

Az ápolás rövid körömnél is elengedhetetlen

Függetlenül a köröm hosszától, a szép manikűr kiindulópontja mindig az erős, egészséges köröm. Ehhez az egyik legfontosabb eszköz a körömágybőrolaj, ami nem csak a körmünk körül tartja ápoltan a bőrt, de segít megerősíteni és megtartani a kívánt körömhosszt.

Mielőtt a körömlakkra térnénk, mindig legyen megfelelő alap ahhoz, hogy a legjobban mutasson akár a rövid, akár a hosszú manikűr! Ezt szem előtt tartva mutatjuk a kedvenc 2024. nyári rövidköröm-mintáinkat!

2024. nyári rövidköröm-minták

1. A mikro francia köröm

Ezúttal nem az a francia manikűr célja, hogy a köröm hosszabbnak látszódjon. (Bár minden, amitől a körömágy hosszabbnak látszik, csak elegánsabbá teszi az összhatást.) A mikro francia körömnél egy vastagabb körömvég vagy egy fordított francia körömfestés vihet izgalmat a hagyományos alul világos, felül sötét francia manikűrbe. Ha a színekkel is játszunk, csak fokozza a nyári köröm vidámságát.

2. Lunula művészet

A kicsike fehér félhold a körömágy tövében a lunula. 2024 nyarán kifejezetten trendi színekkel kiemelni ezt a kis félholdat, ami rövid körömnél még jobban mutat. Kísérletezhetünk a színeken túl akár csillámmal vagy pasztell árnyalatokkal is.

3. Levendula rövid körmök

A vajsárga mellett a levendulalila a 2024-es nyár slágerkörömszíne. (Nem meglepő azok után, hogy még a 2024-es párizsi olimpia futópályája is ebben a színben pompázik a hagyományos téglavörös helyett.)

Akár klasszikus francia manikűrrel vagy játékosabb pasztell virágszínekkel is kombinálhatjuk a levendula körmöket idén nyáron egy rövid manikűrnél.

4. Mikroművészet

Az egyik legjobb dolog a rövid körömben, hogy szabadon játszhatunk az olyan aprócska műalkotásokkal a manikűrben, amik egy hosszabb körömnél elvesznének a méret miatt. Terveztessünk apró virágokat, girlandokat vagy akár gonosz szemeket a nyári körmünkre. Ha a természetes körömformát szeretjük vagy az enyhén szögletes körömvéget, a sarkokkal még több lehetőségünk nyílik, hogy a rövid körmökön kibontakoztassuk a kreativitásunkat.

5. Kavalkád

A jól felépített rövid manikűr mindig csodásan néz ki, különösen, ha az egyes körmökön ugyanazok a színek köszönnek vissza, csak más mintával. Ne aggódjunk amiatt, hogy esetleg kaotikus lesz az összhatás! A rövid köröm keretbe fogja és sokkal átgondoltabbnak láttatja az egész manikűrt.

Ha egy színt viszünk végig az összes körmön, és a mintával viszünk játékosságot a dizájnba, biztos, hogy elégedettek leszünk a végeredménnyel.

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images