Boomer-köröm: a francia manikűr legjobb nyári alternatívája

2024. július 23.
Minden hétre jut valami új körömtrend. Ezek közül nem sok van, ami tényleg elég erős ahhoz, hogy hosszabb ideig megmaradjon a villámgyorsan változó körömújdonságok között. A babyboomer-köröm azonban ilyen lesz, arra mérget is merünk venni!
Babyboomer francia köröm
  • A babyboomer-köröm letaszíthatja trónjáról a francia manikűrt a szakértők szerint.
  • Sophia Richie az esküvőjén viselte ezt a körömfestést.
  • Nevezik francia ombrénak is ezt a fajta manikűrt.

Azért kapta a babyboomer-köröm becenevet (vagy gúnynevet, ha úgy tetszik) ez a visszafogott, esküvői manikűrnek is ideális körömfestés, mert a világháború utáni generáció egyik népszerű manikűrje volt. 

A babyboomer-köröm üdítő csavar a klasszikus francia manikűrön, így számíthatunk rá, hogy nem kopik ki egyhamar a divatból, sőt, jönnek majd a színes változatai!

Kik azok a baby boomerek, akikről a körömfestést elnevezték?

A baby boomer generáció tagjai azok az emberek, akik a második világháború után, 1946 és 1964 között születtek. A név onnan ered, hogy ebben az időszakban jelentősen megemelkedett a születések száma, ezt az időszakot nevezik „baby boom”-nak, vagy Magyarországon Ratkó-gyerekeknek. A mai milleniálok az ő gyerekeik, unokáig a Z-generációsok.

Mi a különbség a babyboomer-köröm és a francia manikűr között?

A legnagyobb különbség a színek használatában van a babyboomer-köröm és a francia manikűr között. 

A klasszikus francia körömfestés esetén határozott kontúrok és határok rajzolódnak ki a természetes árnyalatú alapszínhez képest (gondoljunk csak a fehér körömvégre a testszínű alapszín felett).

A babyboomer-köröm esetében viszont a két színt keveri, így egyfajta színátmenetet, ombre hatást kelt a kész manikűr.

Hogyan válasszunk körömformát a boomer-manikűrhöz?

Nagyban segítette az 1940-es évek manikűrtrendjének feltámadását a mandula formájú körmök reneszánsza. Ez az elegáns körömforma is a boomer-generáció idején volt igazán népszerű. 

Ha a saját körmünk nem elég erős ahhoz, hogy kialakítsuk belőle a kívánt formát, érdemes zselével felépíteni. Erre egy enyhén áttetsző rózsaszínes alapot használhatunk, ami megfelel a természetes bőrszínünknek. 

A fehér átmenetet pigmentporral és finom ecsettel alakítja a manikűrösünk a szélektől indulva, hogy itt legyen a legerősebb a fedés. Ha otthon készítjük el a babyboomer-körmöt, használjunk krémes, fehér körömlakkot, amit szivaccsal oszlassunk el a rózsaszín alapon, szintén a szélektől indulva.

Forrás: British Vogue, fotó: Getty Images