Leteszteltük – bevált őszi arckezelések

2024. szeptember 10.
Érzékeny vagy épp rosaceás bőr, táskás szem – a legkülönfélébb esztétikai problémákra keresett megoldásokat a Marie Claire szerkesztősége. Amiket meg is találtunk, egészen különleges kezelések formájában. Ebből mutatunk most 3 kedvencet.
bevalt-arckezeles

Ősszel különösen fontos az arcbőrünk megfelelő ápolása, hiszen a hosszú, forró nyár minden bőrtípus számára hozhat problémákat. Mindez különösen igaz az érzékeny bőrűek esetében. Ugyanakkor az őszi szezon tökéletesen alkalmas lehet speciális szépséggondjaink fókuszba állítására is, akár végre bevállalhatunk egy, a szemkörnyék frissítésére egy hialuronsavas feltöltést, vagy éppen a rozáceás bőrt nyugtató, személyre szabott kezelést is. Következzen 3 bevált kezelés!
 

1. Az érzékeny bőr megmentője – Texture kezelés

Botás Enikő online vezető szerkesztő

Dita Kozmetika
ditakozmetika.hu

A kezelés ára: 20 000 Ft

A Gigi Cosmetics új, érzékeny bőrre kifejlesztett, szemkörnyéket és nyakat stimuláló Texture kezelését próbálhattam ki – és mivel a szem alatti területem hajlamos a puffadásra, ödémásodásra, tökéletes alanynak bizonyultam. Állapotfelmérés és alapos arctisztítást után Szabóné Tatár Piroska kozmetikus rögtön kezelésbe is vette az államon éktelenkedő aknéfoltokat, majd kaptam egy kényeztető arcmasszázst. Ezután kezdtük el a Texture protokollt. Kétféle peeling segítségével előbb az elhalt hámsejteket távolította el. A koffeinalapú enzimes peeling nyugtatta a bőrt, csökkentette a sötét karikákat és megszüntette a szem alatti puffadtságot. A laktobionsav-formulát tartalmazó pedig az új sejtek regenerálódását fokozta. Ezt követően az arcomra hidratáló hatóanyagokat, vitaminokat és növényi kivonatokat tartalmazó maszk került, a szemem alá hidratáló és feszesítő koncentrátummal átitatott szemmaszk, amely frissebbé, ragyogóbbá és kipihentebbé teszi ezt az érzékeny területet. Befejezésképp probiotikumos hidratálókrémet kent Piroska a bőrömre. A kezelés kifejezetten pihentető és egyben frissítő volt, a tükörbe pillantva pedig rögtön megállapítottam, hogy a szemkörnyékem valóban sokkal kisimultabb lett, a megszokott puffadtságnak nyoma sem volt.

bevalt-arckezeles

Maire Claire-tipp: Bár divatosak a sok lépésből álló bőrápoló rutinok és az otthoni hámlasztás, ha túlzásba esünk, a bőr szárazzá, érzékennyé, irritálttá válhat. A szakértő szerint a bőrápolásban kövessük a kevesebb több elvét, és ha megtörtént a baj, a Texture kezelés tökéletes gyógyír lehet az érzékennyé vált arcunkra.

2. Viszlát, táskás szem! – Szemkörnyék frissítése hialuronsavas feltöltéssel

Rózsa Ágnes szépségszerkesztő

Glow Medical
glowmdcl.com
A kezelés ára: 130 000 Ft

A kérdésre, hogy mi az, amit leginkább problémásnak érzek az arcomon, gyors és egyértelmű választ adtam dr. Faluhelyi Dóra bőrgyógyásznak: a feltűnően táskás szemem. Valóban nem alszom eleget már jó ideje, de nem ez a szemem alatti duzzanat oka, hanem leginkább a genetika. Épp ezért a látványos és tartós eredményhez nálam nem elegendőek a kozmetikai eljárások, a kidudorodás alatti beesettebb rész minimális hialuronsavas feltöltése az, ami működhet – és működött is.

Mint megtudtam, a kezelőorvosnak igen körültekintően kell megállapítania, hogy elvégezhető-e az adott páciensnél ez az eljárás, mert ezen a területen nagyon vékony a bőr, emiatt érzékeny és ödémára hajlamos. Egyszerre maximum 0,5 ml hialuronsav kerülhet beinjektálásra oldalanként, és fontos, hogy gyakorlott szakorvos végezze, mert nem közvetlenül a bőr, hanem az izom alá kell helyezni a megfelelő technikával az anyagot, hogy ne lépjen fel ödémaképződés és a töltőanyag ne legyen tapintható a bőrön keresztül. Azért eléggé izgultam, amíg vártam, hogy hasson a szemem köré felvitt érzéstelenítő krém, és inkább meg sem néztem a kanült, amellyel a doktornő a hialuronsavat a bőröm alá juttatta.

A kezelés, vagyis a szúrások kellemetlenek voltak, de nem nagyon fájdalmasak, és közben mindenféle trükkel igyekeztek elterelni a figyelmemet – például mágneses golyókat pörgettem a kezemben, és rezgő eszközzel masszírozták az arcom ellentétes oldalát. Meglepően gyorsan túl voltam a szúrásokon, de ami igazán meglepő volt, az a végeredmény: úgy néztem ki, mintha hirtelen tíz órát aludtam volna egyhuzamban. Az apró sebek hamar gyógyultak, és azóta is kipihentebbnek látszik az egész arcom, a szemkörnyékem simább, a táskák sokkal kevésbé feltűnőek.

bevalt-arckezeles

Marie Claire-tipp: Nálam nem jelentkezett sem duzzanat, sem bevérzés a kezelés után, ám ha nagyobb területet kezelnek vagy nagyobb mennyiségű töltőanyagot használnak, ez előfordulhat attól függően, hogyan reagál a szervezet. A végső eredmény két-három hét alatt alakul ki.

3. Bőrpír volt, nincs – Személyre szabott rosacea kezelés

Balogh Viktória divatszerkesztő

L’amia Natura kozmetika
lamianaturashop.hu
Ára: 26 500 Ft

A csodás L’amia Natura szalonban maga a tulajdonos, Gáspár Viktória fogadott, aki saját márkás natúr termékeivel és hihetetlen szakértelemmel dolgozik. Érkezés után még a kabátomat sem vettem le, de már rögtön tudta, milyen kezelést válasszon nekem: ahogy észrevette a makacs rosaceámat, egy erre specializálódott terápiára cserélte az eredetileg tervezettet.

Bőranalízissel kezdtük, amely során (annak ellenére, hogy rendszeresen járok kozmetikushoz) sok új és hasznos információt kaptam – még az otthoni bőrápolási rutinomat is átalakítottuk. A peeling után egy sor remek hatóanyaggal kényeztetett, amelyeket a bőröm azonnal magába szívott – a hatékonyságot ultrahangos gép segítette. A szerkesztőségben már beharangozták nekem, hogy Viki fantasztikusan masszíroz, és a pakolás után elégedetten tapasztaltam, hogy a hír igaz. A kezelés feltöltötte az arcomat, puha és élettel teli lett a bőröm, és a pirosság is eltűnt.

Nagy szerencsémre pont most kerül piacra a márka legújabb terméke, egy kimondottan rosaceás bőrre való arckrém, amelyből kaptam is egy mintadarabot. Közel két hét használat után több sikert értem vele el, mint egy lézeres kezelés esetében. A reggeli és esti rutinom alappillére lett egy peeling maszk mellett, egyszerűen imádom. Sok dicséretet kaptam azóta, és már meg is van az időpontom a következő kezelésre.

bevalt-arckezeles

Marie Claire-tipp: Rosaceás bőr esetén nemcsak a bőrápolásra, hanem az étrendre is érdemes odafigyelni. Kerülendők a csípős, erősen fűszeres, fahéjas, currys ételek, és lehetőleg a mesterséges aromák is.

Fotó: Getty Images

A teljes cikk a Marie Claire korábbi lapszámában is megjelent.