Ez az 5 híresség minden pénzét elveszítette

2021. december 05.
Azt hihetnénk, hogy aki egyszer reflektorfénybe kerül és okosan bánik a pénzzel, soha nem küzd anyagi gondokkal. A képlet azonban nem ilyen egyszerű: néhány kockázatos vállalkozás vagy drága függőség pikk-pakk véget vethet a jólétnek. Ezek a hírességek pontosan tudják, miről beszélünk.

A hírességek igéző mosolya nem mindig őszinte: szép számmal akadnak köztük olyanok, akik jelentős mértékű adósságot halmoztak fel vagy teljesen üres a zsebük. Van, aki túlköltekezett fénykorában, így nincs mit a tejbe aprítania azután, hogy népszerűsége alábbhagyott, de olyan is akad, aki káros szenvedélyek miatt szegényedett el.

Nicolas Cage

Egykor Hollywood egyik legtehetősebb színészének számított, mára azonban fordult a kocka. 96 millió dolláros adósságot halmozott fel az adóhatóságok felé, amelynek törlesztése annyira térdre kényszerítette, hogy albérletben él. A színésznek, aki a szerelemben sem volt túl szerencsés, rengeteg pénze elment arra, hogy szakemberek segítsenek rajta felhagyni a kényszeres vásárlással, aminek “köszönhetően” csillagászati összegeket herdált el ritkaságnak számító képregényekre, de még ennél is többe került, hogy vegyen magának egy cápát és két szigetet a Bahamákon.

Hírességek, akik minden pénzüket elveszítették

Lady Gaga

Igyekezett nem nagydobra verni, pedig igaz, hogy 2009-ben teljesen kiürítette a bankszámláját egy kockázatos vállalkozás miatt. Az akkor szervezett koncertjéhez nem talált támogatókat, ezért az összes saját pénzét – 3 millió dollárt – felhasználta a szervezéshez: ebből állta a színpadi költségeket, a ruhákat, a sminkes és a fodrász munkadíját. Az énekes minden kétséget kizáróan jól döntött, hogy átmenetileg lenullázta magát, a fellépések ugyanis olyan jól sikerültek, hogy több tízszerese visszajött a befektetett pénznek. Ma minden bizonnyal nem kell saját pénzhez nyúlnia a koncertek előtt Lady Gagának, aki saját bevallása szerint másfél évig a House of Gucci karaktereként élt

Hírességek, akik minden pénzüket elveszítették

 

Kanye West

A híres-hírhedt rapper, aki 6 évig volt Kim Kardashian férje (és a házasságuk azért ért véget, mert Kanye West megcsalta a feleségét), 53 millió dolláros adósságot halmozott fel egy balul sikerült befektetés miatt: az egykor piacra dobott, és nagyot bukott ruházati márkájának “köszönhette”, hogy jó ideig szorosra kellett húznia a nadrágszíjat. Kész szerencse, hogy a Kardashian család megszánta, és segített neki többé-kevésbé egyenesbe jönni.

Hírességek, akik minden pénzüket elveszítették

Lindsay Lohan

Az egykor jobb napokat látott Lindsay, aki még a #MeToo mozgalom nőinek is beszólt, meglehetősen szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkezik. Kényszeres vásárlóként, amint némi pénz üti a markát, máris shoppingolni indul, de káros szenvedélyei miatt is hamar elherdálja, ami a bankszámlájára érkezik. Amikor hotelbe vagy étterembe szeretne látogatni, megkéri az ügynökét, hogy telefonáljon oda és intézzen neki ingyenes fogyasztást, különben nem engedhetné meg magának, hogy házon kívül egyen vagy aludjon. Ma már nagyon sok helyen szerepel a kitiltott vendégek listáján, az egyik legbusásabb tartozását a híres Chateau Mamont hotelben halmozta fel, ahol a mai napig várják, hogy kiegyenlítsen egy 40 millió dolláros számlát. 

Hírességek, akik minden pénzüket elveszítették

Robert Pattinson

A legsármosabb vámpírnak is felkopott az álla, aki a Twilight forgatása után csak jóval alacsony gázsival járó szerepeket kapott. Amíg szaladt a szekér, nem igazán figyelt arra, milyen mértékben ürül a bankszámlája: teljesen hatalmába kerítette az ingatlanvásárlási láz, a világ számos pontján vett magának luxuslakást vagy pompás villát. Bár a koronavírus-fertőzésen átesett Robert Pattinson bevétele már nem volt olyan mesés, mint korábban, a költekezéssel továbbra sem hagyott fel, így szép lassan meg kellett válnia a lakásaitól, sőt azért, hogy törleszteni tudja a hitelét, “kénytelen volt” igent mondani a Dior felkérésére, hogy egy férfi parfüm arca legyen.

Hírességek, akik minden pénzüket elveszítették

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?