11 év után is lángol a szerelem II. Erzsébet unokája és a férje között

2022. július 04.
Mike Tindall egykori rögbijátékos közel húsz évvel ezelőtt kiesett egy versenyből, de ezt ma már egészen biztosan nem bánja, hiszen ennek köszönhetően ismerhette meg későbbi feleségét.

Bár a brit királyi család tagjainak az etikett szerint tilos a nyilvánosság előtt megcsókolniuk egymást – sőt, valójában még megérinteniük sem illik a párjukat –, azért olykor félreteszik a protokollt, és kimutatják az érzéseiket. Így tett például II. Erzsébet királynő unokája, a most 41 éves Zara Tindall is, aki a wimbledoni teniszbajnokság második napján a kamerákkal nem törődve romantikázott a férjével a lelátón. Boldogan szelfiztek, ölelgették a másikat és még csókot is váltottak, ezzel is bizonyítva, hogy a házasságuk közel 11 év után is pontosan olyan erős, mint a kezdetekkor.

Zara Phillips és Mike Tindall

Zara és Mike Tindall egyébként még 2003-ban ismerkedtek meg a sydney-i Manly Wharf bárban. Az egykori rögbisztár azt mondta, éppen sörbe akarták folytatni a bánatukat egy vereség miatt két másik játékossal, amikor belépett a bárba a szintén Ausztráliában tartózkodó Zara is – és bár bemutatkoztak egymásnak, nem beszélgettek túl sokat.

Zara Phillips és Mike Tindall 2005-ben

Zara Phillips és Mike Tindall 2005-ben

Később csapattársa megadta a nő számát Mike-nak, és hozzátette, Zara szeretné, ha írna neki és találkozhatnának majd. A férfi üzenetet küldött, a többi pedig már történelem: 2004 áprilisára hivatalosan is egy pár alkottak.

Mike ezután megismerkedett szerelme szüleivel, Anna brit királyi hercegnővel és Mark Phillipsszel is. „Zara édesanyja egy legenda és az apja is nagyon kedves – mesélte még 2008-ban a sportoló. – A barátaim folyton azt kérdezik, hogyan illek be a királyi családba, de ők tényleg két lábbal a földön járnak.”

Zara Phillips és Mike Tindall eljegyzési fotója 2010-bő

Zara Phillips és Mike Tindall eljegyzési fotója 2010-ből

Zara szerint a románcuk titka mindössze annyi, hogy a kapcsolatuk barátságként indult, míg Mike azért különösen hálás partnerének, mert az mindig támogatta őt a karrierjében. A férfi hat év után, 2010 decemberében tette fel a nagy kérdést a királynő unokájának – ám a jegygyűrű egyáltalán nem érte őt meglepetésként. „Mike találta, de én hintettem el neki, hogy mi tetszene” – árulta el utólag. Az igent 2011 júliusában mondták ki Edinburgh-ban a család és a közeli barátok jelenlétében. Egy évvel később, a londoni olimpián pedig Zara ezüstérmet szerzett lovastusában.

Zara Phillips és Mike Tindall esküvője

2013 júliusában a Buckingham-palota bejelentette, hogy Zara az első közös gyermekükkel várandós, aki 2014 januárjában jött világra és a Mia Grace nevet kapta. A második lányuk, Lena Elizabeth 2018 júniusában született meg, míg 2021 márciusában egy fiúval, Lucasszal bővült a családjuk.

Zara Phillips és Mike Tindall

Zara és Mike egyébként kifejezetten visszafogott életre vágynak, tehát ha nem kell kötelezően megjelenniük valahol, akkor előszeretettel töltik az idejüket otthon. „Jó érzés felfedezni a házunkat körülvevő erdőket és mezőket a kutyáinkkal – szeretem a csendet és a lakhelyünk elszigeteltségét” – vallotta be Zara. Ami pedig a szocializációt illeti, egy csendes szombat este egy helyi pubban a tökéletes program a Tindall család számára.

Mike Tindall, Mia Tindall, Lena Tindall és Zara Tindall alattuk pedig Katalin hercegné, Lajos herceg, Sarolta hercegnő, György herceg és Vilmos herceg

Igazán különleges fotó: Mike Tindall, Mia Tindall, Lena Tindall és Zara Tindall alattuk pedig Katalin hercegné, Lajos herceg, Sarolta hercegnő és György herceg

Fotó: Getty Images

Nem minden királyi sarj kér a rangokból…