Ezek a sztárok rengeteget tettek az emberekért 2022-ben

2022. december 30.
Ha a világ összes gondját nem is tudták megoldani, az egészen biztos, hogy nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy jobban érezzék magukat a bajba jutottak.

Néhány héttel ezelőtt maga Ferenc pápa beszélt borúlátóan az emberiség jövőjéről, és elmondta, végtelenül elszomorítja a háború, az igazságtalanság, az éhezés, a szegénység és a sok szenvedés. Sajnos nem mondhatnánk, hogy az egyházfő alaptalanul aggódik, a jó hír viszont az, hogy sok ember próbál tenni világszerte azért, hogy javuljon a helyzet. Mutatjuk, kik azok a hírességek közül, akik előszeretettel jótékonykodnak.

Jótékonyságra fordított pénzadomány

Mila Kunis és Ashton Kutcher

A színészpáros több mint 37 millió dollárt gyűjtött össze azért, hogy az Ukrajnában élőket és az onnan menekülni kényszerülőket támogassák. Úgy számolták, hogy az adománygyűjtésük során körülbelül 30 millió dollár fut majd be a hozzájuk csatlakozó, jószívű emberektől, ezt azonban sikerült túlszárnyalniuk. Az ukrán felmenőkkel rendelkező Mila és Ashton 3 millió dollárt tett hozzá a kiindulási alaphoz, majd 65 ezer nagylelkű adományozó tovább növelte a nélkülözők megsegítésére szánt összeget.

Mila Kunis és Ashton Kutcher

Kate Winslet

A gyönyörű Kate Winslet, akit rengetegszer kritizáltak az alakja miatt, nem tudott elmenni annak az anyának a segítségkérése mellett, akinek hihetetlenül megnövekedtek a rezsiszámlái. Az agyi bénulással élő kislánya, Freya folyamatos oxigénellátásra szorul, az őt életben tartó gépek pedig rengeteg áramot fogyasztanak. A színésznő úgy döntött, hogy támogatja a reményvesztett családot, és a GoFundMe oldalán keresztül 17 ezer fontot, azaz körülbelül 8 millió forintot adományozott a 12 éves Freyának és édesanyjának, Carolynne-nek.

Kate Winslet

Blake Lively és Ryan Reynolds

A színészpáros februárban 1 millió dollárt juttatott el az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Bizottságának, hogy a korábbinál is hatékonyabban segítség és védelmezzék azokat a családokat, akiknek hátra kellett hagyniuk vagy elveszítették az otthonukat. Tavasszal aztán félmillió dollárt adományoztak egy kanadai segélyszervezetnek, hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy a rászorulók tiszta ivóvízhez juthassanak. „Az, hogy mindenki hozzáférjen a tiszta ivóvízhez, alapvető emberi jog. Kanadában található a bolygónk édesvíz-készletének több mint 20 százaléka, így semmi sem indokolja, hogy az őslakosok közössége ne férhessen hozzá a biztonságosan fogyasztható, tiszta vízhez” – mondta Reynolds egy akkor kiadott közleményében.

Blake Lively és Ryan Reynolds

Richard Gere

A rendszeresen jótékonykodó színész májusban a Carnegie Hallban tartott egy olyan jótékonysági koncertet, melynek bevételét Ukrajna megsegítésére ajánlotta fel. Az este folyamán 360 ezer dollárt gyűjtött össze a Direct Relief nevű humanitárius szervezetnek, ami orvosi segítséget nyújt a háborús övezetben élőknek.

Richard Gere

Ben Stiller

A színészt mélyen megérintették a háborús események, ezért június 20-án, a menekültek világnapján látogatást tett Ukrajnában és Lengyelországban, hogy találkozzon azokkal a családokkal, akik a legtöbbet szenvedtek a harcok miatt. „A háború és az erőszak az egész világon pusztítja az embereket” – mondta Ben Stiller, aki az ENSZ Menekültügyi Bizottságának jószolgálati nagykövete, vagyis egész évben sokat tesz azért, hogy a maga módján támogassa azokat, akiknek segítségre van szüksége. Júniusi utazása során Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott, és azt mondta neki, hogy igazi hősként tekint rá.

Ben Stiller

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?