Ezek a sztárok inkább megszabadultak védjegyükké vált anyajegyüktől

2024. január 15.
Vajon hová tűnt Sarah Jessica Parker álláról a védjegyévé vált anyajegye? És mi lett Tom Holland szépségpöttyével? Utánajártunk!
Meglep valakit, hogy Sarah Jessica Parker is Kos jegyű?

Cindy Crawfordot gyerekként sokat csúfolták az anyajegye miatt, sőt, még a modellkarrierje elején is volt, aki arra biztatta, a siker érdekében inkább vetesse le. Bár a kritikus hangok egy időre elbizonytalanították, végül mégis úgy döntött, hogy vállalja a kockázatot és nem műtteti meg magát. És milyen jó tette! Ma már el se tudnánk képzelni az arcát a védjegyévé vált anyajegye nélkül – ez a különleges szépségpötty ad igazán egyedi karaktert a megjelenésének.

Egy ideig a következő sztárok is hasonlóan feltűnő anyajeggyel büszkélkedhettek az arcukon, ám Cindy Crawforddal ellentétben ők mégis a leszedetés mellett döntöttek. 

Sarah Jessica Parker

Sarah-Jessica-Parker

Sarah Jessica Parker leszedette védjegyévé vált anyajegyét

Az egyik hatalmas felháborodást okozó anyajegyeltűnés Sarah Jessica Parkerhez kapcsolódik.  SJP-nél semmilyen egészségügyi probléma nem állt fenn, egyszerűen a hiúsága miatt döntött a pötty leszedetése mellett. A procedúrán 2008 nyarán esett át, és később egy interjúban nyíltan beszélt az ügyről. „Nem fűztek túl erős érzelmek az anyajegyemhez, nem igazán foglalkoztam vele. Aztán lett körülbelül 6 szabad napom, amikor megcsinálhattuk a műtétet úgy, hogy senkinek ne tűnjön fel.

Őszintén szólva sosem gondoltam volna, hogy ekkora ügy lesz belőle” – mesélte, majd hozzátette, hogy nem sokkal a műtét után odament hozzá egy idegen nő  tengerparton, és teljesen kiakadt, amiért Sarah Jessica Parker képes volt leszedetni a védjegyét. „Én erre visszakérdeztem, hogy az anyajegyem volt a védjegyem? Nem az eszem az? A következő 15 percben mintha megállt volna a világ, azt gondoltam, szörnyű hibát követtem el. Még az is eszembe jutott, hogy vajon vissza lehetne-e csinálni valahogy.”

 

Enrique Iglesias

 Enrique Iglesias 2003-ban lépett a kamerák elé a védjegyévé vált anyajegye nélkül

Enrique Iglesias 2003-ban lépett a kamerák elé a védjegyévé vált anyajegye nélkül

Rajongók milliónak szíve szakadt meg, amikor Enrique Iglesias 2003-ban először lépett a kamerák elé a védjegyévé vált anyajegye nélkül. Több hónapnyi találgatás után az énekes végül egy interjúban mesélt az anyajegy leszedetésének az okáról.

Iglesiasnak az orvosai tanácsolták a műtétet, mert félő volt, hogy el fog rákosodni. „Rengeteg vért láttam, nagyon ki voltam borulva. Azt hittem, ki fogják szúrni a szemem. De most, hogy levették, a barátaim egy részének fel sem tűnt a változás” – mesélte annak idején az énekes.

Ewan McGregor

A homloka közepén volt látványos anyajegye

A homloka közepén volt látványos anyajegye

Ewan McGregornak is volt egy látványos anyajegye, pontosan a homloka közepén, amitől végül 2008-ban kellett megválni. A színész nem önszántából döntött az operáció mellett, hanem orvosai javaslatára: McGregor szeme alatt az egyik kisebb anyajegy elrákosodott, és a biztonság kedvéért inkább minden kockázatosnak tűnő pöttyöt eltávolítottak az arcáról.

A színész 2008-ban így beszélt a beavatkozásról: „Az embernek fokozottan óvatosnak kell lennie, ha alapvetően sápadt a bőre, mert nem lehet akármennyi időt tölteni büntetlenül a napon. Ezt ma már én is tudom. Elmentem egy szakemberhez, aki eltávolította a melanomát. Örülök, hogy vége.”

 Tom Holland

Néhány évvel ezelőtt még neki is egy elég látványos anyajegy díszítette az arcát

Néhány évvel ezelőtt még neki is egy elég látványos anyajegy díszítette az arcát

Bizony, Tom Holland is ezen a listán van, pedig sokan valószínűleg már nem is emlékeznek rá, hogy néhány évvel ezelőtt még neki is egy elég látványos anyajegy díszítette az arcát – egészen pontosan az állát. Holland sosem beszélt a pötty eltávolításának okairól, de a rajongók és a külföldi lapok infói szerint leginkább a hiúsága állhatott a háttérben.

A színész mindössze 17 éves volt, amikor leszedette az anyajegyet – feltörekvő színészként éppen elindult az útján, hogy meghódítsa Hollywoodot, és valószínűleg úgy gondolhatta, hogy az állán lévő nagy anyajegy rontaná az esélyeit a folyton tökéletességre törekedő sztárok között. A színész egészen 2013 decemberéig még a pöttyel az állán szerepelt a kamerák előtt, utána viszont az anyajegy eltűnt, és mindenki elfelejtette annak létezését is.

Fotó: Getty Images