A palota végre megszólalt Katalinnal kapcsolatban – kiderült, miért nem tért még vissza a hercegné

2024. március 02.
Az elmúlt hetekben rengeteg pletyka keringett a nemrégiben hasi műtéten átesett Katalin hercegné állapotáról: a palota most tiszta vizet öntött a pohárba.
Ezeket a szigorú szabályokat kellett Katalin hercegnének követnie szülés közben

A palota január 17-én jelentette be, hogy Katalin hercegné egy tervezett hasi műtéten esett át, majd két hetet kórházban töltött, mielőtt hazatért volna otthonába lábadozni. Bár a hivatalos források szerint minden rendben zajlott a hercegné beavatkozása során, sokak szerint nagyon különös, hogy Katalint azóta sem lehetett látni. A közelmúltban ráadásul Vilmos herceg „különös” viselkedése is tovább tüzelte az aggódó hangokat. A walesi herceg egyedül jelent meg rengeteg komoly protokolleseményen (például a BAFTA díjátadón is) legutóbb pedig váratlanul, személyes okokra hivatkozva mondott le egy jelenést az utolsó pillanatban – bővebb indoklás nélkül.

Sokak szerint az is különös, hogy a palota ennyire szűkszavú volt Katalin hercegné állapotával kapcsolatban, miközben a rákbeteg Károly királyról rendszeresen osztanak meg rövid felvételeket és friss információkat. Katalint a hivatalos információk szerint január 29-én engedték haza a kórházból, azóta már egy hónap is eltelt anélkül, hogy nyilvánosan mutatkozott volna.

Katalin walesi hercegné kórházban

Katalin walesi hercegné két hetet töltött kórházban

Megtörték a csendet

Most azonban – minden bizonnyal a pletykákra is reagálva – friss híreket közöltek Katalin hercegnéről: a brit királyi család szóvivője azt mondta, „noha a Kensington-palota januárban elmondta a tudnivalókat Katalin hercegné lábadozásának menetéről és közölték, hogy csak fontosabb új információk esetén szólalnak meg”, de hozzátette, hogy a walesi hercegné továbbra is jól van és gyógyulása a tervek szerint zajlik.

A korábbi nyilatkozatukban egyébként azt mondták, hogy Katalin hercegné csak húsvét után tér majd vissza nemesi feladataihoz, és a friss megszólalásból úgy tűnik, hogy ez továbbra sem változott.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images