Katalin walesi hercegné eltűnt

Mi történik valójában Katalin hercegnével? Minden, amit a rejtélyes eltűnéséről eddig tudni lehet

2024. március 20.
Rengeteg pletyka és összeesküvés-elmélet terjeng az interneten a hasi műtéten átesett Katalin walesi hercegnével kapcsolatban. Az alábbiakban egy idővonalon foglaltuk össze, mi mindent tudtunk – vagy éppen nem tudtunk – meg az elmúlt hónapokban Katalin hollétéről és állapotáról.

Katalin hercegné meghalt, vagy kómában van. Katalin hercegné a bbl (brazil fenékemelés) műtétje után lábadozik. Katalin hercegné a válását intézi, miközben Vilmos új asszonyt tervez hozni a házhoz. Csak néhány azokból a pletykákból és összeesküvés-elméletekből, amik az elmúlt hetekben a walesi hercegné „rejtélyes eltűnése” körül keringtek.

Katalin walesi hercegné a januári titokzatos hasi műtétje óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt – és bár valójában teljesen érthető lenne, ha a hercegné a kíváncsi szemektől távol szeretne felgyógyulni, a netes kanapényomozók meg vannak róla győződve, hogy valami nagyon bűzlik az angol királyi család háza táján.

A következőkben végigvesszük a szürreális Katalin-saga legfőbb állomásait, kitérve azokra a gyanús, vagy legalábbis szokatlan történésekre, amelyek az összeesküvés-elméletek kirobbanásához vezettek.

Katalin walesi hercegné hónapok óta nem mutatkozik

Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy szinte naponta érkeznek hírek a brit királyi család tagjairól. A hírügynökségek és magazinok világszerte lélegzetvisszafojtva tudósítanak a családtagok minden lépéséről – az állami bankettektől a jótékonysági rendezvényekig, a nemzetközi királyi körutazásoktól a palota körüli sétáikig. Pont emiatt az állandó médiajelenlét miatt volt annyira sokkoló a rajongók számára a walesi hercegné hirtelen eltűnése. 

Katalin hercegné december 25-én jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt, amikor III. Károly királlyal, valamint férjével, Vilmos herceggel és három gyerekükkel – a 10 éves György herceggel, a 8 éves Sarolta hercegnővel és az 5 éves Lajos herceggel — részt vetti a sandringhami karácsonyi istentiszteleten. Ezt megelőzően hetente több királyi kötelezettséget is teljesített, a többi között külföldi méltóságokat fogadott a Buckingham-palotában, a Westminster-apátságban megtartotta az éves ünnepi istentiszteletet, és a híres Royal Variety Show vörös szőnyegén vonult végig.

Aztán egyszer csak néma csend. December 25-e óta eltűnt a reflektorfényből. 

Katalin hercegnét utoljára 2023 decemberében láthattuk

Katalin hercegnét utoljára 2023 decemberében láthattuk

Lássuk, mi történt Katalin hercegnével a karácsonyi nyilvános szereplése óta!

Január 17.

A Kensington-palota bejelenti, hogy Katalin előző nap kórházba került egy tervezett hasi műtét miatt. A kiadott közleményben megjegyezik, hogy „nem valószínű”, hogy a hercegné húsvétig – ami idén március 31-re esik – visszatér a nyilvános teendőihez. A palota nem közölt további részleteket a hercegné állapotáról, de azt hozzátették, hogy nem rákos megbetegedésről van szó. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales) által megosztott bejegyzés

 Az internetes hírek szerint Katalin hercegnének Crohn-betegsége lehet, és valószínűleg egy bélszakaszát kellett  eltávolítani.

Január 28.

Concha Calleja spanyol újságíró a Fiesta című spanyol talkshow-ban azt állítja, hogy hozzá közel álló királyi források szerint Katalin hercegnénél életveszélyes komplikációk léptek fel a műtétje során, ami miatt az orvosok úgy döntöttek, hogy mesterséges kómába helyezik. Concha azt is elárulta, hogy forrásai szerint Katalint december 28-án is kórházba kellett szállítani, ahol több napig bent tartották. 

Az újságíró állatásaira reagálva a netezők azonnal nyomozni kezdtek, és észrevettek az X-en (korábbi Twitter) egy december 28-án közzétett videót, amin az látható, ahogy egy rendőrök által vezetett konvoj elhagyja Sandringhamet (ahol a királyi család a karácsonyi ünnepeket töltötte). A videó leírása szerint a felvétel aznap este fél hétkor készült. Fontos megjegyezni, hogy a palota részéről senki nem erősítette meg, hogy a felvételnek bármi köze is lenne a királyi család bármely tagjához, illetve, hogy valóban azon a napon készült. 

Január 29.

A Kensington-palota bejelenti, hogy Katalin hercegné hazatért a kórházból és családja körében lábadozik. Mivel egyetlen fénykép sem készült a kórházat elhagyó hercegnéről, a rajongók rögtön gyanút fogtak.

Katalin walesi hercegné mind a három szülése után néhány órával teljes sminkben és magas sarkú cipőben pózolt a fotósok hada előtt – most vajon miért nem mutatkozott?

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales) által megosztott bejegyzés

 Február 27-28.

A Twittert mémek és összeesküvés-elméletek ezrei kezdik ellepni Katalin hercegné eltűnésével kapcsolatban. A netezők őrületét csak táplálta, hogy Vilmos herceg kihagyta keresztapja megemlékezését egy „személyes ügyre” hivatkozva.

@adayinthelifeofkorri

#greenscreen The #conspiracy theories on where’s #PrincessKate aka #KateMiddleton are wild, and the #Palace nor #PrinceWilliam are doing anything to calm the #rumor mill …… #Royal #gossip is wild yall! #London bridge is falling yall

♬ original sound – 🌺adayinthelifeofkorri🌺

Február 29.

 Mivel egyre több pletyka kezd el terjedni a hercegné állapotával és hollétével kapcsolatban, a palota újabb hivatalos közleményt ad ki, ezzel próbálva csitítani a kedélyeket. Több-kevesebb sikerrel. „A Kensington-palota januárban világossá tette a hercegné felépülésének időbeli ütemezését, és csak fontos frissítéseket fogunk közölni. Ez az iránymutatás továbbra is áll” – írták.

Március 4.

Egy szemcsés lesifotó készül Katalin hercegnéről és édesanyjáról, Carol Middletonról, amint a windsori kastély körül autóznak. A netezők rendkívül szkeptikusak lettek a fotó láttán, és azt kezdték találgatni, vajon tényleg Katalin van-e a képen, vagy egy testdublőr. 

Március 5.

A brit hadsereg hivatalos honlapján megjelenik egy információ, ami szerint Katalin részt fog venni a június 8-i Trooping the Colour, magyarul zászlós díszszemle felvonuláson. Sokan úgy gondolták, hogy ez lesz az első nyilvános szereplése a hercegnének, a nevét azonban gyorsan eltüntették a honlapról, majd a Kensington-palota egy nyilatkozatban közölte, hogy a hadsereg nem konzultált velük Katalin részvételéről. Ez a furcsa fordulat megint csak újabb kérdéseket vetett fel Katalin hercegnével és egészségi állapotával kapcsolatban. 

Március 10. 

A dolgok egyre zűrösebbé kezdenek válni. Anyák napját ünnepelték az Egyesült Királyságban, amely alkalmából a Kensington-palota közzétett egy fényképet Katalin hercegnéről, amint átöleli gyermekeit. (Valószínűleg ezzel szerették volna elfojtani a hercegné hollétével és állapotával kapcsolatos találgatásokat.) Azt állították, hogy a képet Vilmos herceg készítette, 2024-es dátummal.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales) által megosztott bejegyzés

 A kép végül egyáltalán nem váltotta be a palota hozzá fűzött reményeit, sőt. Csak tovább fokozta a rajongók gyanakvását. A nyilvánosság gyorsan észrevette ugyanis, hogy a fotó több helyen szerkesztettnek tűnik, és a szemfüles rajongók azt is kiszúrták, hogy

Katalin hercegné nem viseli rajta a jegygyűrűjét, a kép hátterében lévő fa pedig túlságosan buja az Egyesült Királyság aktuális évszakához képest.

A nemzetközi fotóügynökségek néhány órán belül közleményben tudatták, hogy a képet manipulálták, ezért eltávolítják az oldalaikról.

Március 11. 

Katalin egy bocsánatkérő posztot tett közzé a manipulált kép miatt a következő szöveggel: „Mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel”. A rajongók persze egy percig sem hitték el, hogy a bocsánatkérő posztot valóban Katalin hercegné írta volna, ahogy azt sem, hogy tényleg ő szerkesztette meg a képet. A netezők véleménye szerint a palota egyszerűen csak a hercegnét jelölte kis bűnbaknak, és vele vitették el a balhét.

Még ugyanezen a napon paparazzók közzétesznek egy újabb fotót, amelyen egy barna hajú nő feje látható oldalról egy autóban Vilmos herceggel. A fotóügynökség a nőt Katalinként azonosítja; a királyi rajongók továbbra is szkeptikusak.

Március 13.

A The Late Show with Stephen Colbert című amerikai késő esti show-műsorban a műsorvezető egy forró témát dob be a köztudatba: feleleveníti Vilmos herceg állítólagos viszonyáról szóló pletykákat. Stephen Colbert elmélete szerint Vilmos herceg állítólagos viszonyának Rose Hanburyvel köze lehet ahhoz, hogy Katalin hercegné eltűnt a nyilvánosság elől. 

„A királyságban nagy a felfordulás Kate Middleton látszólagos eltűnése miatt. Nos, most az internetes nyomozók azt találgatják, hogy Kate távolléte összefüggésben lehet azzal, hogy férjének és Anglia leendő királyának, Vilmosnak viszonya van. Azt hiszem, mindannyian tudjuk, ki az állítólagos másik nő, mondjátok ki velem együtt: Cholmondeley márkinője” – mondta Colbert a műsorban.

2019-ben kezdődhetett Vilmos és Rose között valamiféle viszony

2019-ben kezdődhetett Vilmos és Rose Hanbury között valamiféle viszony

Március 18.

 Katalin hercegnéről újabb felvétel kerül elő. A TMZ birtokába jutott videón Katalin és Vilmos látható, amint elhagynak egy termelői piacot. Katalin sportruhát és tornacipőt viselt, miközben a bámészkodók megjegyezték, hogy „boldognak, nyugodtnak és egészségesnek” tűnt. A TMZ közölte, hogy utánanézett a videó metaadatainak, amelyekből kiderült, hogy azt valóban szombaton készítették a walesi hercegi pár windsori otthonának közelében.

Ugyanezen a napon történt, hogy Rose Hanbury nyilatkozatot adott ki, amelyben tagadta a Vilmos herceggel való viszonyáról szóló pletykákat.

 

Fotó: Getty Images