Régóta nem tapasztalt válsággal néz szembe az angol királyi család

2024. április 15.
A hírek szerint az angol királyi család a múlt század óta nem tapasztalt válsággal néz szembe. Úgy tűnik, mostanában rájár a rúd a monarchiára.
Régóta nem tapasztalt válsággal néz szembe az angol királyi család

Minden jel arra mutat, hogy az angol királyi család akkora válsággal néz szembe, amit nem tapasztalt azóta, hogy IV. György elődje, VIII. Eduárd inkább a szerelmet választotta és lemondott a trónról 1936-ban. A királyi család nehéz évet élt át: különösen az elmúlt néhány hónap jelentett számukra kihívást, hiszen Károly királyt és Katalin hercegnét is rákbetegséggel diagnosztizálták.

A prosztatarák hírét III. Károly is megerősítette, és nyilvánosságra hozta a februári orvosi kezelése eredményét abban a reményben, hogy ezáltal talán elősegítheti, hogy az emberek világszerte jobban megértsék ezt a betegséget. A múlt hónapban a walesi hercegné is beszélt a betegségéről egy videóüzenetben és elismerte, hogy a hasi műtétje után rákot diagnosztizáltak nála, és megelőző kemoterápiás kezelésen vesz részt. „Hihetetlenül nehéz pár hónap volt ez az egész családunk számára” – fogalmazott Katalin hercegné a videóüzenetében, és sorstársainak azt üzente, hogy nincsenek egyedül.

Az elmúlt hónapokban Károly király és a walesi hercegné is hátrébb lépett a közfeladatoktól, és igyekeztek a magánéletükre koncentrálni, hogy minél előbb meggyógyulhassanak. A szakértők szerint így a trónörökös, Vilmos herceg volt az, aki kénytelen volt a vállán cipelni a monarchia terhét – ez akkora válságot jelentett, amekkorával a királyi család azóta nem szembesült, hogy VIII. Eduárd 1936-ban lemondott a trónról.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images