Harry herceg mégis visszatérhet családjához a tragédiák közepette

2024. március 29.
Harry herceg mégis békülne? A szakértők szerint Károly király és Katalin hercegné rákbetegsége újraírhatja a szakadár királyi páros eredeti terveit.
Harry herceg

Gyakran a legsúlyosabb tragédiák kellenek ahhoz, hogy kibéküljenek a családtagok – úgy tűnik, ez nincsen másképp Harry herceg esetében sem. Harry herceg és Meghan Markle még 2020-ban döntöttek úgy, hogy hátat fordítanak a brit királyi családnak és lemondanak nemesi státuszukról, illetve feladataikról. A páros Amerikában kezdett el független perszónát építeni, melynek részeként gyakran durván kritizálták a királyi családot – például netflixes dokumentum-sorozatukban és Harry herceg botránykönyvében is.

Tom Quinn, a brit királyi család elemzésével foglalkozó szakértő most azt mondja, Harry herceg valószínűleg újra közeledni akarna családja felé, miután kirobbantak a sokkoló hírek. Először Károly király rákbetegségéről értesült a nyilvánosság, majd néhány napja (hosszas spekulációt követően) Katalin hercegné is elmondta, hogy rákos daganatot találtak a szervezetében. Ebben az új helyzetben Harry herceg valószínűleg szeretné kicsit felmelegíteni a családi kapcsolatokat – persze nem feltétlenül csak az érzelmek miatt.

Harry herceg érdekei

Jelenleg minden figyelem a palota felé irányul, és az is kiderült, hogy a Harry herceg és Meghan Markle által duzzasztott lufi hamar kipukkadt – az elmúlt években világszerte nagyon sokat veszítettek népszerűségükből. Így Quinn szerint nem is csoda, ha Harry herceg arra apellál, hogy a család megbocsát neki, és ő valamilyen kisebb feladatkör vállalásával térhet majd vissza Károly és a család kegyeibe.

Harry herceg a tervek szerint májusban (az Invictus játékok alkalmából) utazik majd vissza az Egyesült Királyságba, és azt beszélik, hogy ezúttal testvérével, Vilmos herceggel is privát találkozóra mehet. Az Amerikába emigrált nemes csak nagyon ritkán látogat haza – legutóbb Károly király diagnózisának híre kapcsán tért vissza, de akkor is csupán egy órát beszélt apjával. Lehetséges, hogy most bátyján keresztül próbálja majd megerősíteni pozícióját, hogy felépíthesse visszatérésének stratégiáját.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images