Katalin hercegné történelmet írt a legújabb kitüntetésével

2024. április 25.
Károly király hatalmas elismerésben részesítette Katalint. A walesi hercegné legújabb kitüntetésével beírta magát a történelembe. Ő az első a királyi családból, aki ilyen kinevezést kapott.
Katalin walesi hercegné

Április 23-án ünnepelte hatodik születésnapját Vilmos herceg és Katalin hercegné legkisebbik gyermeke, Lajos herceg. A nagy nap alkalmából pedig a walesi herceg és hercegné egy hihetetlenül aranyos képpel köszöntették fel gyermeküket. Ugyan ezen a napon Lajos hercegé volt a főszerep, Katalin hercegné számára talán még emlékezetesebb volt, ugyanis Károly király hatalmas elismerésben részesítette. 

III. Károly király lehetővé tette, hogy Katalin történelmet írhasson, ugyanis kinevezte a brit Becsületrend királyi tagjává. A Becsületrendet még 1917-ben alapította V. György király a művészet, a tudomány, az orvostudomány és a közszolgálat terén elért kiemelkedő eredmények elismerésére. A Becsületrend tagjai között szerepel például David Attenborough, Anna Wintour és Elton John is. 

Katalin hercegné az első, aki a királyi családból ilyen kitüntetésben részesült. A kinevezés a művészetek iránti érdeklődését is jól láttatja, hiszen számos múzeumot és galériát is támogat. A beszámolók alapján a döntés Károly király személyes köszönetnyilvánítását is tükrözi. 

Mindig is nagyon jó kapcsolatot ápolt vele

– mondta a People-nek Sally Bedell Smith királyi életrajzíró. 

„Szerintem nem lenne nagyképűség azt állítani, hogy ő olyan, mintha a lánya lenne. Vilmossal együtt szeretné megvédeni őt” – tette hozzá. 

Egy királyi forrás azt is elmondta, miszerint Katalin hercegné és Károly herceg rendkívül szoros kapcsolatot ápolnak egymással, amit betegségük vélhetően csak még inkább megerősített. Katalin hercegné kinevezése mellett Vilmos herceg és Kamilla királyné is új kitüntetésben részesült. 

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images