Ezért haragszik Meghan Markle még mindig Katalin hercegnére

2024. április 09.
Katalin hercegné és Meghan Markle között továbbra is feszült a viszony, noha Harry herceg sokak szerint már közeledne a királyi családhoz.
meghan-markle-katalin 3:2

Az elmúlt időszakban az egész világot megrázta Katalin hercegné betegsége, ami nyilvánvaló módon az egész családot is megrendítette, így joggal feltételezhető, hogy az elhidegült sussexi párost, Harry herceget és Meghan Markle-t sem hagyta hidegen a dolog. Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett a médiában Harry herceg közelgő brit utazásáról és annak lehetséges fejleményeiről: a legtöbb szakértő úgy véli, hogy a herceg szeretne békülni családjával és újra közelebb kerülni Katalin hercegnével, akivel korábban, a szakadás előtt szinte testvéri viszonyban volt. Egy szó sem esik azonban Harry herceg feleségéről, Meghan Markle-ről, aki a jelek szerint nem is tart majd férjével a családi látogatásra.

Bár Katalin hercegné és Meghan Markle nem tekintenek vissza olyan hosszú múltra és belsőséges kapcsolatra, mint a hercegné és Harry, volt idő, amikor köztük is sokkal jobb volt a viszony. Sokakat meglep, hogy ez a konfliktus még a királyi családot ért tragédiák (Katalin hercegné mellett Károly király is rákbetegséggel küzd) közepette sem látszik olvadni. Pedig ennek valójában nagyon is nyomós oka van.

Meghan és Katalin hercegné szakítása

A királyi család szakértője, Tom Quinn szerint a problémát az jelenti, hogy Meghan Markle-nek egyáltalán nincs lelkifurdalása a rossz kapcsolat miatt, sőt, nem is érzi magát hibásnak a 2020-as költözésükben kulminálódó „szakításban”. Meghan Markle ugyanis elsősorban Katalin hercegnétől várhatta, hogy támogassa őt a királyi családdal szemben: Meghan tudta, hogy bizonyos szempontból Katalin hercegné is „kívülálló”, ő is hasonló pozícióban volt, mint Meghan, vagyis tőle várta volna a támaszt, amit végül is érzése szerint nem kapott meg.

Quinn szerint Meghan Markle azt sem értette soha, hogy Katalin hercegné miért ragaszkodik ennyire a nemesi szabályok betartásához, amik ellen ő maga gyakran lázadozott. Bár valószínűsíthető, hogy őt is megrázta Katalin betegségének híre, Meghan Markle egyszerűen nem lát már visszautat ebben a „mérgezővé vált” kapcsolatban, így nem is valószínű, hogy a közeljövőben békülést kezdeményezne Katalin hercegnével.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images