Penélope Cruz egy igazi polihisztor – íme 5 ok, amiért imádjuk a színésznőt

2024. április 29.
Penélope Cruz nemcsak gyönyörű, hanem hihetetlenül tehetséges színésznő is, akiben sokkal több van annál, hogy csak a külsejére figyeljünk. Íme 5 ok, amiért imádjuk őt.
Pénelope Cruz egy igazi polihisztor - íme 5 ok, amiért imádjuk a színésznőt
  • Tegnap ünnepelte 50. születésnapját Penélope Cruz.
  • Penélope Cruz évek óta Hollywood egyik legelismertebb színésznője.
  • Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért imádjuk a színésznőt.

Penélope Cruz 1998-ban retúrjeggyel érkezett Spanyolországból Amerikába, és arra számított, hogy három hónap után hazatér. Ehelyett karrierje ugrásszerűen ívelt felfelé, amikor szerepet kapott a Hi-Lo Country című filmben, és azóta Hollywood egyik legelismertebb színésznőjévé vált.

Férjével, a híres spanyol színésszel, Javier Bardemmel 2010-ben házasodtak össze. Egy forgatáson találkoztak először, amikor Penélope még 18 éves volt, de barátságuk csak 16 évvel később alakult át szerelemmé. Színészi karrierjének csúcspontját 2009-ben érte el, amikor elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Vicky Cristina Barcelona című filmben nyújtott alakításáért. Van azonban olyan néhány dolog, amit még soha nem hallottál a színésznőről, pedig ha ismernéd őket, biztosan csak még jobban imádnád Penélope Cruzt.

5 ok, amiért imádjuk Penélope Cruzt:

1. Penélope jótékonysági munkát végez

Penélope évekkel ezelőtt egy hetet töltött el Teréz anyával, és a Hi-Lo Country című filmből származó fizetését a néhai apáca küldetésének finanszírozására fordította. A színésznő korábban azt mondta, arra számított, hogy az apáca a való életben sokkal nagyobb lesz, ehelyett egy apró, cipő nélküli nővel találkozott. „Teréz anyával tölteni egy hetet? Izgatottabb voltam ettől, mint attól, hogy megkapjam a legjobb filmet. Ha ott vagy, hasznosabbnak érzed magad, mint az életedben bármikor” – mesélte a római katolikus apácával töltött időszakról. Penélope emellett Nepálban, Ugandában és Indiában is végzett önkéntes munkát. Utóbbi országban egy lepraklinikán segédkezett, és segített létrehozni egy hajléktalan lányokat támogató alapítványt, ahol két lány is a támogatását élvezi.

2. Imád fodrászkodni

Kilencéves korában minden nap eltöltött néhány órát a szülei szalonjában, ahol mosta és vágta a vendégek haját. Penélope mindenkinek elkészíti a frizuráját, aki engedi neki – ilyen például a barátnője és kollégája, Salma Hayek is.

3. Aktívan küzd az AIDS ellen

Amikor terhes volt, Penélope Cruz az AIDS elleni küzdelem melletti támogatását fejezte ki azáltal, hogy egy figyelemfelkeltő kampány részeként 2010. december 1-jén, az AIDS elleni világnapon piros lámpákkal világította meg a New York-i Empire State Buildinget.

4. Imádja az állatokat

Penélope mentett macskák és kutyák gazdájaként 2012-ben a PETA szőrmeellenes kampányához is az arcát adta. Az óriásplakátot a New York-i divathét kezdetekor mutatták be, nem véletlenül: sajnos a valódi szőrme a mai napig nem ment ki teljesen a divatból.

5. Az övé Hollywood legvágyottabb teste

2011-ben két hollywoodi plasztikai sebész felmérést végzett páciensei körében, hogy megtudják, hogyan képzelik el az emberek a tökéletes nőt. Az alanyok különböző hírességek testrészeit választották ki, és bizony a legkeresettebb testalkat kategóriájában a kerek idomairól ismert Penélope Cruz győzött.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images