5 érdekesség, amit eddig nem tudtál Katalin hercegnéről

2024. május 06.
Katalin hercegnéért az egész világ odáig van. Nem csoda, hogy mindenki mindent tudni akar róla! De van pár tény, ami még a legnagyobb rajongóit is meglepheti.
5 érdekesség, amit eddig nem tudtál Katalin hercegnéről

A királyi család tagjaként Katalin hercegné minden pillanatban a reflektorfényben van. Az interneten szinte bármilyen információt fellelhetünk róla, kezdve azzal, hogy 1982. január 9-én született az angliai Readingben (tehát 42 éves), 175 cm magas, és a Berkshire grófságban lévő Bucklebury településhez tartozó Chapel Row faluban nőtt fel.

Cambridge hercegnéjének egész lényét hatalmas érdeklődését övezi, de nemcsak elbűvölő személyisége, hanem férje, Vilmos herceg, és a gyerekeik, Sarolta hercegnő, György herceg és Lajos herceg miatt is. De azért még így is van pár információ, amit feltehetőleg nem tudtál Katalin hercegnéről.

5 érdekesség, amit nem tudtál Katalin hercegnéről:

1. Jordániai gyerekkor

Katalin hercegné gyermekkorának meghatározó részét Jordániában töltötte, ahová családjával költözött el, mivel apja a British Airwaysnél dolgozott. 1984 és 1986 között angol nyelvű óvodába járt, így már fiatalon sikerült megismernie egy teljesen új kultúrát. Ammanban töltött évei alatt alaposan elmerült egy számára addig teljesen ismeretlen világban, ami valószínűleg sokat segített abban, hogy fejlessze kulturális érzékenységét és alkalmazkodóképességét, amiért ma is világszerte dicsérik. Mivel ilyen fiatalon külföldön élt, Katalin hercegnének lehetősége nyílt arra, hogy különféle kulturális hagyományokból tanuljon, amelyek segítik abban, hogy a lehető legjobban teljesítse az angol királyi családban végzett munkáját.

2. Atletizált

Katalin hercegné általános iskolában ügyes sportoló volt: 1,5 méteres magasugrási rekorddal bizonyította atlétikai képességeit. Egyébként ezt a rekordot még mindig tartja, ami versenyszelleméről és különleges fizikai képességeiről árulkodik. A sportok iránti szeretete felnőtt életében sem múlt el: gyakran vesz részt jótékonysági sporteseményeken, ahol ő maga is rendszeresen bizonyítja a világnak, hogy még mindig milyen fitt.

3. A búvárkodás a szenvedélye

Nyilvános elfoglaltságain túl Katalin hercegné szenvedélye a búvárkodás. 2015-ben haladó búvár képesítést szerzett, így lényegében bármikor felfedezheti a mélytengeri világot, amikor csak kedve tartja. Ezen a hobbin egyébként osztozik Vilmos herceggel, így ha közös kalandokra vágynak, elég csak a vízbe csobbanniuk.

4. Érdeklődik a művészetek iránt

Katalin hercegné kimondottan érdeklődött a művészeti és tudományos témák iránt iskolai évei alatt. A Marlborough College-ban rendre magas osztályzatokat ért el ezekből a tantárgyakból. Hatalmas tudásvágya megnyitotta előtte az utat az előtt, hogy a St. Andrews-i Egyetemen még mélyebbre áshasson a művészettörténet világában. A St. Andrewsban eltöltött idő nemcsak tudományos pályafutásában, hanem magánéletében is hatalmas jelentőségű is volt, hiszen itt ismerkedett meg Vilmos herceggel, aki szintén érdeklődött a művészettörténet iránt, mielőtt földrajzra váltott volna.

5. Feminista

Bizony, Katalin hercegné a nemek közötti egyenlőség szószólója. A St. Andrews-i Egyetemen kiállt az inkluzivitás mellett azzal, hogy részt vett egy női társaság megalapításában, ahol lehetőséget biztosítottak arra, hogy az egyetem női hallgatói összegyűljenek és egyenrangúan szocializálódhassanak férfi társaikkal egy-két pohár ital mellett.

Forrás: Times of India, Fotó: Getty Images