Vilmos és György herceg különleges apa-fia programon vettek részt

2024. május 28.
Vilmos herceg különleges apa-fia programra vitte fiát, György herceget, hiszen az angol királyi család tagjainak is szükségük van néha a pihenésre.
Vilmos és György herceg különleges apa-fia programon vettek részt

Vilmos herceg különleges apa-fia programra vitte György herceget. A trónörökös és legidősebb gyermeke egy igazán testhezálló programon, egy labdarúgó-bajnokságon vettek részt, a walesi herceg ugyanis a labdarúgó-szövetség elnöke is. Az angol királyi család tagjai a Manchester City és a Manchester United mérkőzését nézték meg május 25-én, szombaton a Wembley Stadionban az FA-kupa döntőjében. 

A 41 éves Vilmos és a 10 éves György mindketten nagy focirajongók, ráadásul a labdarúgó-szövetség elnökeként a trónörökös feladata, hogy átadja a trófeát a győztes csapatnak. A stadionban készült fényképek szerint a walesi herceg már a meccs előtt üdvözölte a csapatokat, és többek között kezet fogott a United csapatkapitányával, Bruno Fernandesszel, a csapat menedzserével, Erik ten Haggal, valamint a City játékosával, Phil Fodennel is.

Az apa-fia kiruccanásra azután került sor, hogy Vilmos herceg és a brit királyi család többi tagja is lemondták a múlt hétre tervezett hivatalos programjaikat, miután Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke bejelentette, hogy július elején váratlan választásokat tartanak a szigetországban. A hírek hallatára a Buckingham-palota kiadott egy közleményt, amely szerint a királyi család elhalasztja azokat a programokat, amelyek elterelhetik a figyelmet a választási kampányról.

Vilmos herceg egyébként az elmúlt hetekben több meccsen is feltűnt kedvenc focicsapata, az Aston Villa színeiben. „Nagyon fellelkesítették az Aston Villa eredményei” – mondta egy hozzá közel álló forrás a People magazinnak. A birminghami focicsapat iránti szeretete pedig olyan hatalmas, hogy György hercegnek is sikerült azt továbbadnia.

Forrás: People, Fotó: Getty Images