III. Károly fontos királyi szerepet szán unokahúgának

2024. július 02.
Károly király fontos szerepet szán unokahúgának, mert azt szeretné, ha ő is a királyi család hivatalos tagjaként dolgozna.
III. Károly fontos királyi szerepet szán unokahúgának

Fontos királyi szerepet kaphat az angol királyi család egyik tagja. Az uralkodó azt szeretné, hogy unokahúga megfontolja, hogy hivatalosan is a monarchia tagjaként dolgozzon. Károly király szerint Zara Tindall azért lenne megfelelő a feladatra, mert két lábbal áll a földön – írja a Mirror.

Zara Tindall korábban azt mondta, hogy szerencsés, amiért eddig nem kapott jelentős szerepet a királyi családban. Ám a közvélemény egyre jobb véleménnyel van róla, ezért Károly király azt akarja, hogy jobban részt vegyen a királyi család életében.

Zara a közelmúltban számos királyi fellépésen teljesített, többek között a Royal Ascotban is megjelent Vilmos herceggel, és a tágabb királyi családdal is együtt szerepelt egy partin a Buckingham-palotában. Most egyes javaslatok szerint növekedhet a családon belüli szerepe, a király ugyanis azt szeretné, ha kilépne a háttérből és végre egy kicsit jobban reflektorfénybe kerülne.

A háromgyerekes Zara Tindall egy királyi forrás szerint nagyon közel áll nagybátyjához, imádja a nyüzsgést és szívesen vállalna több királyi feladatot. Károly pedig szívesen támogatná őt azzal, hogy hercegnői címet ad neki, sőt, állítólag úgy véli, hogy eddig is viselnie kellett volna már ezt a titulust. Ez a támogatás a trónt később elfoglaló Vilmosnak is hasznos lenne, ugyanis unokahúga egyben az egyik legjobb barátja is.

Anna hercegnő lánya, Zara Tindall és férje, Mike gyakran megjelenik a rangos eseményeken a tágabb királyi család mellett. Nem rendelkeznek hivatalos királyi címekkel és nem kapnak a családtól semmilyen pénzügyi segítséget, ehelyett a bevételüket a sportteljesítményért kapott elismerések, a támogatási szerződések és a tévés szereplések révén szerzik.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images