Keresik Katalin hercegné helyettesét Wimbledonra – Egy királyi családtag lehet a befutó

2024. július 12.
Katalin walesi hercegné megjelenése kétséges a wimbledoni tenisztornán, de azt már lehet sejteni, hogy ki helyettesítheti őt a döntő napján.
Katalin hercegné Wimbledon

Katalin hercegné folyamatban lévő preventív kemoterápiás kezelése miatt még az év elején visszalépett a királyi teendőktől. Egyetlen kivételt tett eddig idén, a Trooping The Colour nevű katonai parádén jelent meg családja oldalán június közepén.

A rendezvény előtt Katalin hercegné egy Instagram-posztban osztotta meg követőivel, hogy a jövőbeli megjelenéseit teljes mértékben az állapotától és orvosai javaslatától teszi függővé. Mint minden kemoterápiás kezelés során, Katalin hercegné esetében is tapasztalható a „hol jobb, hol rosszabb” állapot. Szerencsére a parádéra elég jól érezte magát, így örömmel jelent meg a világ színe előtt. 

Katalin hercegné szerepe Wimbledonban

A 42 éves Katalin hercegné tehetséges teniszjátékos és nagy rajongója a sportnak. 2011 óta minden évben ott van az angol bajnokságon Vilmos herceg oldalán. Épp emiatt a néhai II. Erzsébet királyné 2016-ban az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnökévé nevezte ki Katalin hercegnét

A védnök feladatai közé tartozik a győzteseknek járó díjak átadása is. Erre a díjátadóra idén is nagyon várják Katalin hercegnét, de a szervezők tiszteletben tartják, hogy minden a hercegné állapotán fog múlni. Igyekeznek flexibilisek lenni, és amennyiben Katalin nem jön el, már meg is van a lehetséges jelöltjük a díjak átadására.

Katalin hercegné 2022-ben Wimbledonban

Katalin hercegné 2022-ben Wimbledonban

Ez a jelölt pedig a hírek szerint nem más, mint Gloucester hercegnője, a dán születésű Brigitte Eva van Deurs Henriksen. Brigitte 1972-ben ment feleségül II. Erzsébet unokatestvéréhez, Richárd herceghez.

A hercegnő már korábban is adott át életműdíjakat Wimbledonban, ő maga is szeret teniszezni, így kiváló jelölt lehet Katalin hercegné helyettesítésére. 

Brigitte, Gloucester hercegnője

Brigitte, Gloucester hercegnője

Forrás: hellomagazine.com     Fotó: Getty Images