8 milliárdos, akinek a vagyonánál csak a stílusérzéke nagyobb

2024. május 10.
A mesésen gazdagok nagyon sokszor az ízléstelenségükről vagy éppen az unalmas szettjeikről ismertek. De nem a listánkban szereplők! Ők akár egy turkálóból is úgy fel tudnának öltözni, hogy mindenki irigykedne a szettjükre.
milliárdos divatikon

Sokszor tartják úgy, hogy igazán divatosnak lenni csak rengeteg pénzből lehet, hiszen a dizájnerholmik bizony borsos árúak. Azonban nagyon sok híresség bebizonyította már, hogy a stílusérzék egyáltalán nem pénz, hanem sokkal inkább ízlés kérdése.

Hiszen ha nem így lenne, akkor nem látnánk annyi rosszul sikerült szettet a vörös szőnyeges bevonulásokon vagy a legnagyobb díjátadókon. Viszont ha valaki stílusos, akkor gyakorlatilag bármennyi pénzből úgy fel tud öltözni, hogy mindenki dicsérni fogja a megjelenését – akár egy turkálóból is.

Bemutatjuk azt a nyolc milliárdost, akiknek a stílusos megjelenése egyáltalán nem csak a pénzen múlik, így érdemes ellesni tőlük a trükköket.

Laurene Powell Jobs – elegáns és divatos

Laurene Powell Jobs szereti az elegáns megjelenést kombinálni a merésszel (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Laurene Powell Jobs szereti az elegáns megjelenést kombinálni a merésszel (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Az üzletasszony a Forbes szerint 13 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, emellett természetesen rendszeresen részt vesz csillogó gálákon és gazdasági csúcstalálkozókon. De nem csak munkából áll az élete. Rendszeresen tiszteletét teszi a világ különböző divathetein is, ahol mindig feltűnést kelt stílusos szettjeivel.

Szereti az elegáns megjelenést kombinálni a merésszel. Minden outfitjébe csempészik valamit az egyedi stílusából is, ami laza, de mégis modern benyomást kelt.

Rihanna, a divatikon szupersztár

Rihanna kismamaruháival örökre megváltoztatta az emberek hozzáállását a várandós nők öltözködéséhez (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)

Kismamaruháival örökre megváltoztatta az emberek hozzáállását a várandós nők öltözködéséhez (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)

Rihanna öltözködése nagyot változott, vagy jobban mondva: fejlődött az elmúlt évek során. Karrierjének elején leginkább klasszikusan nőies és kihívó szettekben mutatkozott. De ma már rendszeresen visel statement ruhákat és designer szetteket, és gyakran a kényelmet és a polgárpukkasztást választja a „csini” ruhák helyett. 

Divatfejlődése egybeesett zenei munkásságának nagy mérföldköveivel is. Az elmúlt években bebizonyította, hogy egyslágeres előadóból igazi szépség- és divatmogullá vált, akinek nettó vagyona mintegy 1,4 milliárd dollár. (Csak a fehérneműmárkája, a Savage X Fenty becslések szerint 3 milliárd dollárt ért 2022-ben.)

Bár egy évtizede nem adott ki új albumot, mégis a leghallgatottabb előadók között szerepel a mai napig. „Mellesleg” két gyereknek is életet adott az elmúlt években, a kismamaruháival pedig valószínűleg örökre megváltoztatta az emberek hozzáállását a várandós nők öltözködéséhez.

Julia Koch, játék a ruhákkal

Stílusa egyszerre játékos és szórakoztató (Fotó: Slaven Vlasic/WireImage/Getty Images)

Stílusa egyszerre játékos és szórakoztató (Fotó: Slaven Vlasic/WireImage/Getty Images)

Julia Koch egy nálunk kevéssé ismert társasági hölgy, aki David Koch üzletember özvegye, pedig érdemes megjegyezni a nevét, hiszen ő a világ egyik leggazdagabb nője. A Forbes becslése szerint Kochnak és családjának mintegy 64,3 milliárd dollárra rúg a vagyona. Koch minden megjelenésével inspirálja az embereket.

Stílusa egyszerre játékos és szórakoztató, és mindig valamilyen merész párosítással áll elő. Legyen szó egy divateseményről vagy jótékonysági gáláról, Julia mindig tudja, hogyan tegyen emlékezetessé egy megjelenést, mint például 2021 júliusában, amikor egy élénksárga ruhát viselt forró rózsaszín kiegészítőkkel.

Jay-Z, vagány utcai stílus elegánsan

Beyoncé férje, Jay-Z simán felvesz a vörös szőnyegre is baseball sapkát vagy sportcipőt, és nem veti meg a feltűnő ékszereket sem (Footó: Kevin Mazur/Getty Images for Global Citizen Festival: Mandela 100)

Beyoncé férje, Jay-Z simán felvesz a vörös szőnyegre is baseballsapkát vagy sportcipőt, és nem veti meg a feltűnő ékszereket sem (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Global Citizen Festival: Mandela 100)

Jay-Z körülbelül 2,5 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet ikonikus zenei karrierjének és különböző üzleti vállalkozásainak köszönhetően. Gyakran nevezik őt „a hip-hop első milliárdosának” is. De nemcsak a pénzével vagy zenei tehetségével hívja fel magára a figyelmet, hanem a megjelenésével is.

Nagyon kedveli az olyan sportos márkákat, mint a Nike vagy Puma, és simán felvesz a vörös szőnyegre is baseballsapkát vagy sportcipőt. Tudja jól, hogy a stílusos megjelenés inkább magabiztosság kérdése, nem pedig az olyan ruhadaraboké, mint mondjuk a nyakkendő vagy öltöny.

Sergey Brin, a stílusos techmogul

Legutóbb a Vanity Fair Oscar-díjátadó utáni partin viselt egy laza, mégis elegáns öltözéket Sergey Brin (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic, Getty Images)

Legutóbb a Vanity Fair Oscar-díj-átadó utáni partin viselt egy laza, mégis elegáns öltözéket Sergey Brin (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic, Getty Images)

A Forbes szerint Sergey Brin, aki segített  létrehozni a Google-t, a becslések szerint körülbelül 121 milliárd dollár vagyonnal büszkélkedhet. Mióta 2019 decemberében lemondott az Alphabet, azaz a Google „apavállalatának” éléről, azóta leginkább stílusos megjelenésével hívja fel magára a világ (legalábbis a divatérzékeny részének) figyelmét.

Legutóbb például a Vanity Fair Oscar-díj-átadó utáni partin viselt egy laza, mégis elegáns öltözéket: fehér Alo pólót, Y-3 tornacipőt, öltönynadrágot és egy fekete zakót, finom kockás mintával.

Kim Kardashian, a legdivatosabb milliárdos

Kim Kardashian Kardashian stílusérzéke túlmutat a ruhatárán, és kiterjed az üzleti képességeire is (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic/Getty Images)

Kim Kardashian stílusérzéke túlmutat a ruhatárán, és kiterjed az üzleti képességeire is (Fotó: Arturo Holmes/FilmMagic/Getty Images)

Lehet szeretni vagy sem Kim Kardashiant, de az biztos, hogy az elmúlt bő másfél évtizedben megkerülhetetlen lett nemcsak a reality-televíziózásban, hanem az üzleti életben, a jogvédelemben, színészetben, és természetesen a divatvilágban is. Mindez pedig rendkívül jól jövedelmezett a számára: a Forbes januárban közölte, hogy Kardashian becsült értéke elérte 1,7 milliárd dollárt

Ruhatárában rendszeresen szerepelnek a Balenciaga, a Dolce & Gabbana és a Mugler márkák, az egyik kedvenc ékszermárkája pedig a Lorraine Schwartz. De saját ruházati márkával is büszkélkedhet: a SKIMS alakformáló ruhákat, pizsamákat, alsóneműket és különféle más típusú ruhákat gyárt, értékét pedig 4 milliárd dollárra becsülik, ami bizonyítja, hogy Kardashian stílusérzéke túlmutat a ruhatárán, és kiterjed az üzleti képességeire is.

LeBron James, stílus a pályán és azon kívül is

gyakran visel egyszerű, mégis különleges szetteket a kosárlabda sztárja (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Gyakran visel egyszerű, mégis különleges szetteket a kosárlabda sztárja (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

LeBron Jamest valószínűleg mindenki legendás NBA-kosarasként ismeri, de a hatalmas kosárlabda-szerződéseknek és a jövedelmező reklámszerződéseknek köszönhetően nemcsak egyszerű sportoló, hanem milliárdos is. Emellett pedig igazi stílusikon is, akitől van mit ellesni. 

A vörös szőnyegeken gyakran visel egyszerű, mégis különleges szetteket, amely jellemzően farmerből, szabott zakóból és napszemüvegből áll. Kedveli a Louis Vuittont és a Niket, órákból pedig a Rolex és a Richard Mille márkájúakat viseli szívesen, emellett pedig gyakran egészíti ki megjelenését gyémántból és aranyból készült brossokkal.

Ralph Lauren, divattervező és stílusikon

nyilvános rendezvényeken is, amikor megcsillantja egyéni ízlését a divatmogul Ralph Lauren (Fotó: Desiree Navarro/WireImage, Getty Images)

Nyilvános rendezvényeken is megcsillantja egyéni ízlését a divatmogul Ralph Lauren (Fotó: Desiree Navarro/WireImage, Getty Images)

Nem meglepő, hogy Ralph Lauren szerepel a divatos milliárdosok listáján. Nemcsak 9,2 milliárd dollárra becsült vagyona miatt, hanem a hétköznapi stílusérzéke miatt is. Bár alapvetően visszahúzódó életet él, azért néha megjelenik nyilvános rendezvényeken is, amikor megcsillantja egyéni ízlését is. Van, amikor szmokingot visel – természetesen némi csavarral –, de van, amikor cargo nadrágot és különleges öveket – legyen bármilyen exkluzív is a helyszín.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images/Canva