Az aputest visszatér: ez a legkívánatosabb férfi testalkat

2021. április 01.
Egy friss kutatásban elsöprő győzelmet aratott az aputest. A válaszadók több mint háromnegyede szerint ez a legkívánatosabb testalkat, utcahosszal megelőzve a kidolgozottabb izmokat.

Akár a testalkatbeli sokszínűség diadalaként is felfoghatjuk, hogy az aputest visszatért, és népszerűbb mint valaha. Egy brit kutatás eredményei szerint ugyanis az emberek 75 százaléka a puha, kerekded férfiidomokat kedveli jobban, nem a kidolgozottabb, szálkás izomzatot. 

aputest-legkivanatosabb-testalkat-ferfi

Az aputest kifejezés először a 2010-es években terjedt el, akkor még kritikus felhanggal az olyan színészek – köztük Leonardo DiCaprio, Chris Pratt vagy éppen Seth Rogan – strandon készült fotói nyomán, akiknek a fizikuma nem a kidolgozott hollywoodi Adonisz-testnek felelt meg. Tavaly például Zac Efront találta meg a testszégyenítés, de Jason Momoa is kénytelen volt visszavágni már a testét kritizálóknak. 

A Dating.com reprezentatív felmérésében több mint kétezren válaszoltak a kérdésekre. A válaszadók húsz százaléka mondta azt, hogy a testalkat nem számít, és bármilyen alkatú párt el tud képzelni maga mellé. Az emberek 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Barbie vagy Ken tökéletességű partnert szeretne. „Úgy gondolja az emberek többsége, hogy nagyon fitt és kidolgozott testű párt szeretne mindenki, ám a felmérés eredményei mást mutatnak, sokkal reálisabban látják a helyzetet, ha valódi románcra gondolnak” – mondta Maria Sullivan, a kutatást megrendelő oldal vezetője.

„Nem hiszem, hogy a harmincas éveim közepéig levettem volna valaha a medence partján a pólómat” – mondta nemrég Johan Hill színész a közösségi oldalán, amikor a strandtestről cserélt eszmét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

„Valószínűleg ez hamarabb megtörténik, ha gyerekkoromból nem hozok magammal annyi bizonytalanságot, amelyet az évekig tartó nyilvános megaláztatások és a sajtó, az interjúk testemmel kapcsolatos kérdései okoztak.”

A test sokfélesége a divatban is aktuális téma. Rihanna a Savage X Fenty kollekciójával először alkalmazott plus size férfi modellt, Steven G-t a boxeralsói bemutatásához. „A nagy férfiak, hasonlóan a nőkhöz, mostohagyerekek” – mondta az énekesnő, a divatmárka tulajdonosa. 

Forrás: The Guardian Fotó: Unsplash

Olvastad már?