Társtaláló, babahozó feng shui tippek a hálószobába

2021. szeptember 25.
A feng shui egy ősi kínai lakberendezési módszer, aminek legfőbb célja az, hogy harmóniát teremtsen az életünkben – most megmutatjuk, hogyan használhatod csupa jóra a hálószobában!

Ha egyedül vagy, és társra vágysz, ha kapcsolatban élsz, és szeretnéd minél tovább fenntartani a harmóniát, a feng shui hathatós segítséget nyújthat neked, sőt akkor is működhet, ha kisbabával szeretnétek bővíteni a családot. 

Társkeresést teherbeesést segítő feng shui tippek a hálószobába

Szerelemre várva

A feng shuinak vannak olyan módszerei, amik segítenek, hogy bevonzhasd az életedbe a megfelelő társat, és rád találjon a várva várt boldogság. A szerelemhozó térrendezési tippek bevetése előtt ajánlott selejtezéssel kezdeni, ezzel ugyanis megtisztítod a teret, és nemcsak fizikailag, hanem szimbolikusan is helyet csinálsz az új dolgoknak. 

Vedd szemügyre a lakásban felhalmozott tárgyakat, és gondold át mindegyikről egyenként, hogy milyen érzelmeket ébresztenek benned. Amelyikhez negatív érzések fűződnek, azt ne őrizgesd tovább, csak olyanokat tarts meg, amelyekhez kellemes emlékek kötődnek! Kevesen tudják, pedig igaz, hogy egy rosszul megválasztott tárgy is útját állhatja a szerelmi boldogságnak, főleg akkor, ha az a lakás párkapcsolatot szimbolizáló területére kerül. 

  • A száraz és művirágok jelenléte például nem szerencsés a feng shui szerint, mert meggátolják a csí, azaz az életenergia áramlását, de ha semmiképp sem szeretnél ennek búcsút mondani, gondosan ügyelj arra, hogy rendszeresen portalanítsd, már ezzel is sokat teszel azért, hogy jó energiák járják át az otthonodat!
  • A hálószobában és a lakás többi helyiségében a jobb hátsó rész a párkapcsolati terület. Ezen a részen érdemes párosan elhelyezni a tárgyakat és olyan díszítőelemeket tenni, amik a szerelmet és a boldogságot jelképezik.
  • A feng shuiban a ló mindig újdonságot, erőteljes, friss energiákat hoz a mindennapokban, ezért ez az állat is megjelenhet valamilyen formában ezen a területen, akárcsak a delfin, ami a boldogság és az életöröm megtestesítője.
  • A hálószobába kerülő színek közül legjobb, ha fehérrel, indigószínnel, rózsaszínnel, narancssárgával, barackszínnel vagy egy kis pirossal dobod fel a szerelemsarkot.

Ha visszahoznád a lángolást

Senki nem örül neki, ha bekövetkezik, az idő múlásával azonban szinte elkerülhetetlen, hogy a kapcsolat elején lángoló tűz és szenvedély kissé alábbhagyjon. A jó hír az, hogy ez nem jelent egyet a kapcsolat végével, s ha mindkét fél szeretné, helyreállítható a párkapcsolati harmónia. Amikor ugyanis ez bekövetkezik, felborul a jin és a jang – azaz a férfi és a női minőséget szimbolizáló – energia egyensúlya, amit feng shuival is helyre lehet állítani.

Az otthon átalakítása, átrendezése megváltoztatja az energiák áramlását, ha pedig pároddal együtt vágsz bele, a közös feladat is emlékeztethet az összetartozásra. Ha nem akartok/tudtok nagy otthonreformba kezdeni, már az is fontos lépés, ha belefogtok egy közös selejtezésbe vagy nagy rendrakásba – ha sikerül felszámolni a káoszt, a rendetlenséget, lelketekbe és kapcsolatotokba is harmónia, rend költözik!

A hálószobába kerüljenek páros, a párkapcsolatot erősítő tárgyak és színek. Ne kerüljön erre a területre csobogó vagy szobaszökőkút, mert a víz energia túlzott jelenlétében elúszhat vagy felhígulhat a boldogság. A kristályból, üvegből készült tárgyak viszont a segítségedre lehetnek.

Társkeresést teherbeesést segítő feng shui tippek a hálószobába

Babahívogató feng shui tippek

Amikor új családtagra vágytok, szintén érdemes selejtezéssel és rendrakással kezdeni az átalakítást, ez a kezdeti lépés nagy mértékben növeli az esélyét annak, hogy a feng shui meghozza számotokra a várt eredményt. 

  • Ha babára vártok, a lakás, illetve a hálószoba párkapcsolatot szimbolizáló részénél is nagyobb hangsúlyt kap a családot és az egészséget jelképező terület, ami a bejárattól balra, középen található. Érdemes tudni azt is, hogy szorosan kapcsolódik a fa elemhez.
  • Ezen a részen tartsatok kerek levelű élő növényeket, és dobjátok fel a hangulatot a zöld szín különböző árnyalataival. A boldog családi fotók is jó energiákkal erősítik ezt a zugot, ami hozzájárulhat a sikerhez.
  • Mindig ügyeljetek arra, hogy ezen a részen ne legyen soha túlzsúfoltság, rendetlenség és piszok, ugyanakkor túlzottan üresen sem szabad hagyni. Mind itt, mind a párkapcsolatot erősítő részen segítenek a párosan elhelyezett tárgyak, képek, növények és feng shui eszközök.
  • Soha ne kerüljön ezekre a fontos területekre szemeteskuka vagy lomtár, mert azok útját állják az energiák áramlásának. Ne tegyetek szomorú, borongós hangulatú képeket se erre a területre, mert nem tesznek jót az új élet születésének.
  • Ami viszont jöhet: egészséges, szívünknek kedves gyermek fotója, egy gyerek által készített apró tárgy vagy rajz, jól megválasztott mandala, kerek formájú kövek, kristályok, élménydús utazásokhoz kötődő, boldogságot ébresztő emléktárgyak.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?