Terhesség, egészség, példaképek: ezért fogytak le a sztárok

2022. május 30.
Kétségtelen, hogy mindenkit más okok inspirálnak arra, hogy ledobjanak magukról pár kilót, hiszen van, aki az egészsége, míg más az önértékelése miatt lép a cselekvés útjára. Kíváncsi vagy, hogy a hírességek miért vágtak bele az életmódváltásba?

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ma már rá sem lehet ismerni a Tökéletes hang filmek Háj Amyjére, pontosabban az őt alakító Rebel Wilsonra, hiszen a színésznő az elmúlt években közel 40 kilót dobott le magáról – hála a kitartásának és persze a kemény munkának. Köztudott tény, hogy a „vicces, duci lány” karakterekről elhíresült sztár 2019 végén döntött úgy, hogy az előtte álló 12 hónapot az egészségének szenteli, és elhatározta, hogy meg sem áll addig, amíg el nem éri a 75 kilogrammos „álomsúlyt”. A közösségi oldalán gyakran be is számolt arról, hol tart éppen a célja felé vezető úton és őszintén mesélt arról a követőinek, hogyan éli meg az életmódváltást. Rebel szeretné, ha a története másokat is a cselekvésre motiválna – méghozzá nem „véletlenül”.

Rebel Wilson 2014 decemberében

Rebel Wilson 2014 decemberében, az életmódváltása előtt (Fotó: Don Arnold/Getty Images)

A People magazinnak adott interjújában elárulta, komoly oka volt arra, hogy végre az egészségét helyezte a fontossági listája élére. A policisztás petefészek szindrómával küzdő (PCOS) színésznő azt mondja, az orvosa egy nap szembesítette azzal, ha szeretne édesanyává válni, érdemes lenne lefaragnia a kilóiból, mivel ebben az esetben jobbak lennének az esélyei a petesejtjei lefagyasztására. „Megdöbbentem. Azt gondoltam, ez a pasi olyan bunkó. De igaza volt. Rengeteg súlyfelesleget cipeltem magammal. Olyan, mintha nem foglalkoztam volna a saját szükségleteimmel” – mesélte. Rebelt tehát az inspirálta az életmódváltásra, hogy ne fossza meg magát a családalapítás lehetőségétől. „Önmagam legegészségesebb verziójává akartam válni” – jelentette ki a komika, aki azt sem tagadja, hogy évekig evésbe fojtotta az érzelmeit.

Rebel Wilson 2022 májusában

Rebel Wilson 2022 májusában (Fotó: Vivien Killilea/Getty Images)

Az eredményei természetesen magukért beszélnek, hiszen Rebel mára kirobbanó formában van, és a testsúly, amiről egykor csak álmodozott, időközben valósággá vált. Az átalakulása nők millióit inspirálja világszerte, éppen úgy, ahogyan a listánkon szereplő többi híresség története is.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson (Fotó: Trae Patton/NBC/Getty Images)

Rebelhez hasonlóan Kelly Clarkson is egészségügyi okokból vágott bele az életmódváltásba, nem feltétlenül azért, hogy a mérleg kevesebbet mutasson. Az énekesnő ugyanis autoimmun betegséggel él, ráadásul pajzsmirigyproblémái is voltak, és szerette volna elérni, hogy ne kelljen gyógyszereket szednie az állapota miatt.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

A világ egyik legnépszerűbb komikájának egészen egyedülálló oka volt a súlyvesztésre. Melissa azt vallja, egyszerűen csak arra vágyott, hogy végre elcsendesíthesse az elméjét egy kicsit. A színésznő állítása szerint a felesleges kilóival együtt búcsút mondott az állandó túlagyalásnak és analizálásnak is. „Egyszerűen felhagytam azzal, hogy folyton aggódjak” nyilatkozta a sztár, aki korábban köztudottan a külseje megszállottja volt. A Szívek szállodája forgatása alatt például drasztikus ivókúrát tartott, tehát semmilyen szilárd ételt nem fogyasztott. Melissa később viccesen megjegyezte, a világ összes méretét kipróbálta már életében az ingadozó súlya miatt, és nem egyszer felkapott, divatos, ám annál veszélyesebb diéták áldozatául esett: „Soha többé nem próbálnék ki ilyesmit. Az idő nagy részében éhes voltam és úgy éreztem, megőrültem.” Éppen ezért végül a szemléletváltás segített neki. Bizarr módon, amint kevesebbet stresszelt a megjelenése miatt, a kilók elkezdtek leolvadni róla.

Shonda Rhimes

Shonda Rhimes

Shonda Rhimes (Fotó: John Phillips/Getty Images)

Minden idők legsikeresebb sorozatainak szülőanyját egyáltalán nem érdeklik a szórakoztatóipar irreális elvárásai a nőkkel szemben, mégis úgy döntött, megszabadul a pluszkilóitól. „Egyáltalán nem azért tettem, hogy olyanná válhassak, mint a filmszereplők. Azért csináltam, mert egy rövidebb lépcsőn is képtelen voltam felmenni anélkül, hogy megálljak és egy kis szünetet tartsak, illetve letöröljem a homlokomról az izzadságcseppeket. A testem fizikailag fellázadt az agyam ellen, amely oly sokáig figyelmen kívül hagyta.”

Jessica Simpson

Jessica Simpson

Jessica Simpson (Fotó: Cindy Ord/Getty Images)

Az énekesnő a lánya, Birdie May születése után nyitott új fejezetet az életében, méghozzá azért, mert úgy érezte, egy kicsit elveszítette önmagát, amikor édesanyává vált. Jessica arra vágyott, hogy újra a régi „testében” élhessen.

Adele

Adele

Adele (Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images)

Míg a dalszövegeiben Adele kiénekli magából a fájdalmát és az érzéseit, addig interjúhelyzetben sokkal zárkózottabb és nem szívesen beszél a magánéletéről. Például azt sem fejtette ki a közönségének, miért akart jobb formába lendülni. De annyit azért még így is tudhatunk, hogy fontos volt neki, milyen példaképpé is válik a fia szemében.

Forrás: People Fotó: Ian West/PA Images/Getty Images

Olvass tovább!