Ez a 6 dolog kell a tökéletes piknikhez

2022. június 25.
Ha eddig nem tudtuk volna, a közösségi oldalakon már vannak kifejezetten pikniktervezésre szakosodott influenszerek, akik pontosan tudják, mire van szükségünk, ha igazán látványos és tökéletes pikniket szeretnénk.

Az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy lehet piknikezni. Ehhez nincs szükség kockás terítőre és fűre, teljesen a személyiségünkhöz és az alkalomhoz szabhatjuk az összejövetelt barátainkkal, családtagjainkkal. Ha pedig elbizonytalanodnánk, mire is van szükségünk ahhoz, hogy szintet lépjenek a nyári piknikjeink, nézzünk körül a TikTok kifejezetten piknikekre szakosodott influenszereinek háza táján, akik valóban hasznos ötletekkel és tippekkel szolgálhatnak.

piknik-6-kellek

Piknik kilátással

Az egyik kulcsfontosságú momentum a sikeres piknikhez a helyszín kiválasztása. Legyen szó parkról, vízpartról vagy egy közeli titkos helyről, már nagy pluszt adhat a piknikhez, ha a vendégeknek van miről beszélni attól a pillanattól kezdve, amint megérkeznek: a kilátásról.

„Megadja az alaphangulatot, ha a látvány lélegzetelállító. Sokak szerint a kilátás a legfontosabb egy piknik esetében” – jelentette ki Jocelyn Chin, a Picnic and Chill piknikszakértője, aki ez utóbbi állítással azért nem ért teljes mértékben egyet, szerinte a pikniknek az emberekről kell szólnia, akik együtt vannak.

Használjunk párnákat a piknikhez

Nem kell túlzásba esni a dekorációval, ha piknikezünk, még a legunalmasabb helyet is feldobhatja néhány párna. A párnák egyszerre dekoratívak és funkcionálisak, hiszen nem csak szebbé, de kényelmesebbé is teszik a földön ülést vagy heverészést. Ha pedig valamilyen téma köré szervezzük a pikniket – a bohém stílus még mindig nagyon menő Val Villamizar piknikinfluenszer szerint -, lehet a párnákon megjelenő fehér szín az, ami összekapcsolja az egész látványvilágot.

Egy kicsike piknikasztal kiemel és hasznos

Ha tudunk, mindenképp használjunk egy kicsike, összecsukható asztalkát a piknikezéshez, ezzel hangsúlyozhatjuk, mennyire komolyan vesszük ezt az eseményt. A szimbolikus jelentésen túl persze könnyebbé teszi a tálalást, mintha a pikniktakaróról kellene falatoznunk. Ha nincs ilyen kéznél, a tálca is megteszi helyette, így a kedvenc sajtjaink és pogácsáink nem borítják be végül az egész takarót.

Virágokat mindenképp vigyünk

A dekoráció legalább olyan fontos, mint a praktikusság a piknik esetében, különösen ha valamilyen jeles alkalomból rendezzük, például születésnapot ünneplünk. Egy csokor virág például nem foglal sok helyet, mégis teljesen megváltoztatja a hangulatot. „A legszebb piknikfotókon is mindig van virág” – mutatott rá Villamizar.

Ruházzunk be egy piknikkosárra

piknik-6-kellek

Ha a látványvilágra szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni, mindenképp szerezzünk be egy piknikkosarat. Persze másban is nagyon praktikusan lehet szállítani a kellékeket a piknik helyszínére, ám a fotókon nem valószínű, hogy bármi olyan jól mutatna, mint egy fonott piknikkosár.

Gondoljunk az apró részletekre is

„Azért piknikezünk, hogy valami különlegesebb legyen, mintha otthon ennénk” – mondta a piknikinfluenszer, aki szerint ha valami pluszt szeretnénk vinni a piknikünkbe, mindenképp válasszunk szép evőeszközöket és az asztali futóról se feledkezzünk meg. Még tovább fokozhatjuk a hangulatot, ha szalvétagyűrűket és textil szalvétákat adunk a vendégeinknek. A színek megválasztásánál törekedjünk arra, hogy a tónusok harmonizáljanak a párnák és a virágcsokor árnyalatával.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!