Innen tudhatod, hogy tényleg szerelmes vagy

2022. szeptember 29.
Elkezdődött az új kapcsolat, és már érzel is valami bizsergést, de még nem tudod biztosan, hogy szerelmes vagy-e? Elmondjuk, milyen jelek árulkodhatnak róla, hogy tényleg AZT érzed.

1. A másik igényeit a sajátjaid elé helyezed

Természetesen nem saját magad kárára! Az egészséges, szeretetteljes kapcsolatokban azonban az erős kötelék kulcsa, hogy mindenki szükségleteit kielégítsük. Ha azon kapod magad, hogy automatikusan töltesz a másiknak egy pohár vizet, amikor visszajössz a konyhából, vagy megvásárolod neki azt a különleges, érzékeny bőrre való szappant, amit annyira szeret, akkor joggal feltételezheted, hogy itt többről van szó, mint futó kalandról.

2. Szereted nézni, ahogy alszik

Ez talán sokak szemében ijesztő lehet, de ha nem hosszú órákról van szó, akkor teljesen természetes, hogy szívesen figyeljük békésen alvó párunkat. Ez a meghitt pillanat, amikor csak te vagy ébren, és figyeled a másik kisimult arcát, szintén a szerelem egyik jele lehet.

szerelem-jelei-parkapcsolat-lelek

3. Még az illatát is imádod

Igen, még akkor is, ha egy kicsit szagosabb éppen… A feromonok kulcsszerepet játszanak a vonzalom kialakulásában, és ha valakit egyszer megszeretünk, még a mások szemében (orrában) szúrósabbnak tűnő testszagot is kellemesnek érezhetjük. Szippants bele randipartnered pólójába egy izzasztó edzés után, és megtudhatod az igazságot!

4. Hajlandó vagy új ételeket kipróbálni érte

Nem szereted a szusit, a másik viszont rajong érte? Egy kapcsolat elején, amikor az érzelmek a legintenzívebbek, szeretnénk minden élményt megosztani a másikkal, és rengeteget merítünk a szeretett személy öröméből. Épp ezért még a régóta fennálló undorunkat is képesek vagyunk legyőzni, és megkóstolunk olyasmiket is, amikhez korábban hozzá sem értünk volna.

5. Már eszedbe sem jutnak az exeid

Emlékszel, amikor azt gondoltad, sosem fogod teljesen kiverni a fejedből az exedet? Amikor még azért akartál új párkapcsolatot, hogy jól megmutasd neki, mennyire boldog vagy nélküle? Ja, hogy milyen exről van szó? Az új szerelem – átmenetileg legalábbis – teljesen kisöpörheti a fejünkből a régi kapcsolatokat, szóval ha eszünkbe sem jut volt szerelmünk, az biztosan jó jel.

6. Minden (de tényleg minden) rá emlékeztet

Az üdítő, amiből múltkor együtt ittatok, egy különleges formájú falevél, a színész a filmből, amit az első mozizáson néztetek… Egy kapcsolat elején szinte MINDEN a másikra emlékeztet. Teljesen normális, ha ilyenkor tele van a fejed új partnereddel, méghozzá azért, mert máris bekopogtatott nálad a szerelem!

7. Nyugalmat és biztonságot érzel mellette

Persze még ott van a friss kapcsolat izgalma, de ha együtt vagytok, szétárad benned valami melengető boldogság és biztonságérzet. Már nem kell állandóan bizonyítani, nem kell játszmákat játszani, nem kell folyamatosan stresszelni valamin. Együtt vagytok, szeretitek egymást, és ettől minden rendben van a világban.

Forrás: Cosmopolitan US Fotó: Getty Images

Olvass tovább!