Vékony derék, lapos has? Csak a fal kell hozzá!

2022. október 15.
Még lehajolnunk sem kell ahhoz, hogy elérjük az álomderekat és lapos hasat. Egyszerű mozdulattal és napi öt perc gyakorlással már egy hét alatt látványos eredményt érhetünk el.
  • A legtöbb nő, ha választhatna, laposabb hasat és vékonyabb derekat szeretne.
  • A hasi zsír azonban nem csak, sőt, főleg nem az esztétikum miatt fontos kérdés: ha a hasunkon gyűlik a zsírpárna, azt a belső szerveink egészsége is megsínyli.
  • A TikTokon közzétett videón egy olyan egyszerű mozdulatot mutatnak be, amit azok is könnyedén meg tudnak csinálni, akik régóta nem mozogtak már rendszeresen.

Magától nem lesz lapos a hasunk és vékonyabb a derekunk, viszont nem mindenkinek van ideje, eszköze, ereje és lehetősége órákat mozogni minden nap. Ha most vágtunk csak bele a rendszeres mozgásba, és napi 15-20 percnél nincs több időnk, ez az egyszerű mozdulat akkor is beilleszthető a reggeli vagy esti mozgásrutinba – például amellé a gyakorlat mellé, amit 30 felett minden nőnek végeznie kellene és a szintén csupán napi öt percet igénylő japán hasizomnyújtás mellé. 

vekony-derek-lapos-has-gyakorlat

A TikTokon közzétett videón egy olyan egyszerű mozdulatot mutatnak be, amit azok is könnyedén meg tudnak csinálni, akik régóta nem mozogtak már rendszeresen

A csavarások nem csak a hasizmokat és a derekat formálják, számos más jótékony hatásuk van: fokozzák az anyagcserét, segítik az emésztést, hozzájárulnak a gerinc mozgékonyságához, segítik a méregtelenítést. Mutatjuk, hogyan végezzük ezt az egyszerű, napi öt perc gyakorlással laposabb hasat és vékonyabb derekat varázsoló mozdulatot:

@yogafans1

Easily to learn,super sweat,thin arms,thin legs,eliminate big belly#fyp #foryou #yogagirl #yogalove #workout #yogachallenge #yogapose #thin

♬ Wrap Me In Plastic (Marcus Layton Radio Edit) – CHROMANCE & Marcus Layton

  1. Álljunk a falnak háttal. Lépjünk egy lépést előre.
  2. A karokat tartsuk magunk előtt hajlított könyökkel, a felkart húzzuk be a törzsünk mellé, a tenyerek nézzenek előre.
  3. Egy mély belégzés után kilégzésre forduljunk el jobbra, és támaszkodjunk a tenyerekkel a falnak úgy, hogy a talpak nem mozdulnak a helyükről. Próbáljuk a medencénket is minél stabilabban tartani, ne forduljunk ki vele oldalra.
  4. Egy újabb belégzéssel forduljunk vissza középre, majd kilégzéssel ismételjük az ellentétes oldalra.
  5. Öt percig végezzük a gyakorlatot, ami remekül dolgoztatja az oldalsó hasizmokat, ezáltal vékonyítja a derekat, laposabbá teszi a hasat.

A tempónak nem kell nagyon gyorsnak lennie. Végezhetjük egészen lassan, míg rá nem érzünk a pontos mozdulatra, és gyorsíthatunk, ha már bemelegedtünk. 

Forrás: TikTok

Olvass tovább!