Ez a 6 jel előre jelezheti a válást

2022. november 09.
Érdemes figyelni az alábbi figyelmeztető jeleket, hiszen ha időben észrevesszük őket, még van esélyünk dolgozni a kapcsolatunkon, így megelőzhetjük a válást.

Más időpontban mentek lefeküdni

Szögezzük le: ha nálatok mindig is ez volt a szokás, az rendben van, sok pár van, akik egyszerűen máshogy dolgoznak, alszanak, és ezért más időpontokban találnak időt egymásra. Ha azonban hirtelen mindig külön mentek lefeküdni, az rosszat jelenthet, és akár váláshoz is vezethet – ilyenkor ugyanis jó eséllyel az intimitás és a szex lehetősége is kikerül a képből.

A másiknak új hobbija van, ami minden idejét leköti

Teljesen normális, sőt, kifejezetten jó, ha mindkét félnek van a kapcsolaton kívül élete. Ha azonban a másik hirtelen minden idejét új hobbijának, a házasságon kívüli programoknak szenteli, az arra is utalhat, hogy partnerünk menekülni próbál a kapcsolatból.

hazassag-valas-jelei-kapcsolat

A párod teljesen átalakította külsejét

Jó dolog a megújulás, de mindenképpen gyanús, ha az egyik fél hirtelen elkezd őrülten edzeni, másféle hajviseletet és ruhákat hordani. Könnyen lehet, hogy mindezt azért teszi, mert valaki más ízlésének szeretne megfelelni – márpedig ha már kifelé kacsintgat a házasságból, akkor sajnos elég nagy a válás esélye.

Érzelmileg eltávolodtatok egymástól

Bár folyamatosan egy térben vagytok, alig beszélgettek, sőt, beszélgetéseitek leginkább a mindennapi élet praktikus témáiról szólnak. Ha már nincs kedvetek elmélyülni, megnyílni a másik előtt, megosztani érzéseiteket, akkor a kapcsolat mindenképpen tudatos reparációra szorul.

A másik állandóan a közösségi médián lóg

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy megcsal valakivel, de annyi biztos, hogy új interakciókra szomjazik. Érthető, ha egy hosszú kapcsolat után új impulzusokra, más emberi kapcsolódásokra is vágyunk, de azért figyeljünk oda ezekre az igényekre – ha nem foglalkozunk velük, könnyen válással végződhet a házasság.

Nem szexeltek

Ez talán a legfontosabb tényező. Nincs rá idő, nincs hozzá kedv, és egy ponton már azt sem tudjátok, hogyan fogjatok hozzá. Az egészséges, mindkét fél igényeit kielégítő szexualitás nagyon fontos a kapcsolatban, mindig tartsuk észben, hogy ezt is tudatosan kell ápolnunk a házasságunkban.

Forrás: Your Tango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!