Ezt az egy dolgot mindenképp ki kell tisztítanod, mielőtt megérkeznek a vendégek

2022. november 26.
Sok minden eszünkbe juthat, ha arról van szó, hogy vendégeket várunk, és előtte gyorsan szalonképes állapotba kell hoznunk a lakást. A mosdón, konyhán, ebédlőasztalon vagy éppen a padlón túl azonban van egy nagyon látványos eleme a lakásunknak, amiről gyakran elfeledkezünk.
  • Elképesztően nagy hatása van a rend szempontjából, ha a kanapénk és foteljaink díszpárnáit kitisztítjuk, felfrissítjük.
  • Néhány gyors és hatékony lépéssel vendégfogadásra alkalmas állapotba hozhatjuk a díszpárnákat.
  • Jó, ha nemcsak a huzatot, de magát a párnát is kimoshatjuk, különösen ha a vendégeink között van porallergiás is.

Nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a kanapékon, ágyakon, fotelokban heverő díszpárnákat, ha takarításról, rendrakásról van szó. Ha jobban belegondolunk, őszintén, mikor mostuk ki utoljára a huzatokat és frissítettük fel a párnákat? Pedig elképesztően nagy hatása van a rend szempontjából ennek az egyszerű lépésnek.

Nagy hatása van a rend szempontjából, ha felfrissítjük a kanapé díszpárnáit

Nagy hatása van a rend szempontjából, ha felfrissítjük a kanapé díszpárnáit

Könnyű belátni, hogy nagyon is van értelme annak, hogy gyakrabban mossuk a huzatokat, de ha vendégeket várunk, akkor különösen jó benyomást tesz, ha átöblítjük a díszpárnákat. Nap mint nap nekidőlünk, akár utcai ruhában is (mondván, úgysem fekszünk le a kanapén, miért ne pihenhetnénk meg egy percre, mielőtt tovább indulunk abban a felsőben, nadrágban, amiben dolgozni voltunk?), felugrik a kutya, macska a kanapéra, a gyerekek is megtapogatják maszatos kézzel és előszeretettel párnacsatáznak a díszpárnákkal. 

Hogyan tisztítsuk meg gyorsan a díszpárnákat?

Mutatjuk, mik a gyors és hatékony lépései annak, hogy villámsebességgel vendégfogadásra alkalmas állapotba hozzuk a díszpárnáinkat:

  • Nézzük meg, szükség van-e folttisztításra. Fújjunk rá a mosószerrel, hagyjuk rajta egy kis ideig, majd dörzsöljük át. A folt általában azonnal eltűnik.
  • Ha levehető a huzat, tegyük be a mosógépbe egy gyors öblítésre. Kövessük a címkén lévő utasításokat, és ne tegyük szárítógépbe a díszpárna huzatát.
  • Távolítsuk el az állatszőrt és felületi szennyeződést. Porszívózzuk át a díszpárnákat, és meglepődünk, mennyivel jobban néznek majd ki egy ilyen gyors kör után is már.
  • Mossuk ki a párnát is a mosógépben. Persze csak akkor, ha lehet. Ez különösen akkor fontos, ha van porallergiás a vendégek között.
  • Rázzuk fel a díszpárnákat. Miután visszatettük a huzatot a párnára, ne felejtsük el felrázogatni sem a díszpárnákat. 

Valószínűleg nagyon elégedetten nyugtázzuk majd, milyen hívogató és rendes lett a kanapénk, és ettől az egész nappalink egy ilyen gyors rendrakás után. Nem kell aggódnunk amiatt, hogy a vendégek furcsa dolgokra bukkannak a kanapénk párnái között.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!