Ez a kalkulátor megmondja, egészen pontosan mennyi dísz kell a karácsonyfádra

2022. december 20.
Minden évben előjön a kérdés – ha már sikerült eldönteni, mikor –, mennyi díszt tegyünk a karácsonyfára? Szerencsére idén nem kell méricskélnünk és találgatnunk, egy kalkulátorral ki is számíthatjuk, egészen pontosan mennyi dísz kell a mi karácsonyfánkra ahhoz, hogy a lehető legszebb, legízlésesebb legyen.
  • A Christmas Tree World készítette el azt a kalkulátort, amivel kiszámíthatjuk, pontosan mennyi díszt kell raknunk a karácsonyfánkra. 
  • A fa méretét és a személyes ízlésünket veszi alapul, amikor meghatározza a kalkulátor, mennyi díszt rakjunk a karácsonyfára.
  • Lehet, hogy elsőre úgy érezzük, túl sok díszt javasol a számítások szerint, mégis jó, ha van egy irány, ami felé elindulhatunk.

Nincs olyan, hogy jól vagy rosszul feldíszített karácsonyfa, hiszen mindenkinek más tetszik, mégis jó, ha van egy kis segítség, amikor valami mást akarunk, vagy úgy érezzük, egyszerűen nem olyan a karácsonyfánk, mint amilyet elképzeltünk. Ezért alkotta meg a Christmas Tree World azt a kalkulátort, amivel kiszámíthatjuk, pontosan mennyi dísz kell a karácsonyfánkra ahhoz, hogy olyan legyen, mint amilyet megálmodtunk. A kalkulátorral nemcsak a díszek, hanem a fényfüzérek optimális mennyiségét is kiszámíthatjuk.

A kalkulátor megmondja, pontosan mennyi dísszel kell feldíszítenünk a karácsonyfánkat

A kalkulátor megmondja, pontosan mennyi dísszel kell feldíszítenünk a karácsonyfánkat

Ehhez először meg kell adnunk a karácsonyfánk magasságát, 1 és 3 méter között. Ezután választhatjuk ki a gömböket vagy más karácsonyfadíszeket. Ha többféle méretű díszünk van, válasszuk azt a változatot, amilyen a díszeink többsége. A karácsonyfadísz-kalkulátor ezután megkérdezi azt is, hogyan szeretjük díszíteni a fánkat: választhatunk minimalista, eklektikus vagy valahol a kettő közötti állapotot is. Ezután már csak azt kell elárulnunk, a karácsonyfánk vajon fél fa, vékony típusú karácsonyfa vagy teljes, hagyományos karácsonyfa-e. 

Természetesen mi is kipróbáltuk a kalkulátort. A karácsonyfánk 5 láb (kb. 160 centiméter) magas, közepes méretű díszeink vannak és valahol a minimalista és zsúfolt közötti állapotig szeretnénk díszíteni.

88 karácsonyfadíszt és 624 izzót javasolt a karácsonyfánkra a kalkulátor

88 karácsonyfadíszt és 624 izzót javasolt a karácsonyfánkra a kalkulátor

Az eredmény szerint 88 dísszel és 624 LED-izzóval kell telepakolnunk a karácsonyfánkat, hogy olyan legyen, mint egy képeslapon. Bár elsőre sokkolóan soknak tűnt ennyi dísz, idén lehet, hogy kipróbáljuk.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unspalsh

Olvass tovább!