Száraz januárt tervezel? Ezek a hírességek egész évben alkoholmentes életet élnek

2022. december 30.
A magyarok alkoholfogyasztása világszinten is kiemelkedő, Európában pedig egyértelműen dobogósok vagyunk, ami ebben az esetben nem nevezhető fényes sikernek, annál inkább kétes dicsőségnek. Ha mi is úgy döntöttünk, 2023-ban csatlakozunk a száraz január mozgalomhoz, az alábbi tíz híresség inspirálhat minket arra, hogy elhagyjuk az alkoholt. Ők ugyanis sohasem isznak.
  • A magyarok átlagosan hetente két este isznak alkoholt, kéthetente egyszer sokkal többet a kelleténél. 
  • A száraz január egy mára mozgalommá nőtt brit kezdeményezés. Aki részt vesz benne, vállalja, hogy az év első hónapjában nem iszik alkoholt.
  • Mára számos statisztika bizonyítja, hogy a száraz január segít csökkenteni az alkoholfogyasztást vagy éppen örökre letenni a poharat, ahogy a cikkünkben szereplő hírességeknek is.

Az alkoholról mindenki pontosan tudja, milyen káros hatással van a testi-lelki egészségünkre, mégis a magyarok igen nagy százaléka fogyaszt alkoholt, sőt, az alkoholizmus is nagyon gyakori a magyar társadalomban. A száraz januárhoz való csatlakozás lehet az első lépés a probléma felismeréséhez és a megoldáshoz vezető úton.

A cikkünkben szereplő tíz híresség már jó ideje nem iszik alkoholt, történetük segíthet kitartani a száraz január alatt mindenkinek.

Megan Fox azért nem iszik, mert olyat mond, amit megbán

Megan Fox sosem iszik alkoholt

Megan Fox sosem iszik alkoholt

A Golden Globe-díjátadó után döntött úgy Megan Fox, hogy elég, ami elég. „Ellenséges voltam és rengeteg hülyeséget hordtam össze, amit a vörös szőnyegen nem kellett volna mondanom. Nem is emlékszem, miért mondtam, de tudom, hogy így történt” – mondta Megan Fox, aki megjegyzéseket tett Salma Hayek mellére, nyafogott volt férje miatt és reklamált, amiért a haját szerinte elrontotta a fodrásza. „Most már nem iszom, és ezért” – tette hozzá.

Anne Hathaway a másnaposságot anyaságra cserélte

Anne Hathaway fia 18. születésnapjáig nem iszik alkoholt

Anne Hathaway fia 18. születésnapjáig nem iszik alkoholt

2016-ban született meg Anne Hathaway első gyermeke, Jonathan, ekkor döntött úgy a színésznő, hogy 18 évig nem iszik alkoholt, egészen pontosan addig, míg fia egyetemre nem megy. Amikor gyermeke betölti a 18-at, Anne Hathaway úgy tervezi, hogy egy szőlőbirtokra költözik, és élete hátralévő részét ott tölti.

Bradley Cooper majdnem belehalt az alkoholba

Bradley Cooper élete múlt azon, hogy nem iszik alkoholt

Bradley Cooper élete múlt azon, hogy nem iszik alkoholt

2013-ban beszélt a GQ-nak adott interjújában Bradley Cooper arról, hogy 29 éves korában érezte, „ha így folytatja az ivást, azzal tönkreteszi az egész életét”. Azóta nem ivott egy korty alkoholt sem a most 47 éves színész.

Robert Downey Jr. megjárta az elvonót is

Robert Downey Jr. az elvonót is megjárta

Robert Downey Jr. az elvonót is megjárta

A Vasember sztárja nyíltan beszélt többször is a szerhasználtáról, alkoholizmusáról és az elvonókúráról, ami az életét mentette meg. Robert Downey Jr. azóta sem ivott egy korty alkoholt sem, több mint 10 éve absztinens. 

Christina Riccit már nem érdekli az alkohol

Christina Riccit már nem érdekli az alkohol

Christina Riccit már nem érdekli az alkohol

A BlackBooknak adott interjújában beszélt arról Christina Ricci, hogy végigment „a normális késő tinédzserkoron, korai húszas éveiben az alkoholizáláson”, ám úgy döntött, hogy az alkohol nem tesz jót az életének, ezért inkább nem iszik. 

Naomi Campbell boldogabb, ha nem iszik

Naomi Campbell boldogabb, ha nem iszik

Naomi Campbell boldogabb, ha nem iszik

2013-ban a Live & Style magazinnak adott exkluzív interjút a brit szupermodell. Naomi Campbell abban elmondta, hogy „már nem iszik alkoholt egyáltalán, mert sokkal boldogabb, amikor nem iszik”. 

Eva Mendes megjárta az elvonót is

Eva Mendes 2008 óta nem iszik alkoholt

Eva Mendes 2008 óta nem iszik alkoholt

2008-ban vonult be alkoholproblémái miatt elvonókúrára Eva Mendes. Azóta nem ivott egy korty alkoholt sem, viszont nyíltan beszél alkoholfüggőségéről, hogy ezzel is támogassa azokat, akik épp élet-halál harcukat vívják az alkoholizmussal.

Daniel Radcliffe már alig gondol az alkoholra

Daniel Radcliffe hosszú utat járt be az absztinenciáig

Daniel Radcliffe hosszú utat járt be az absztinenciáig

A Telegraphnak adott interjújában mondta azt Daniel Radcliffe, hogy hosszú út vezetett az absztinenciáig. A Harry Potter-filmek után ugyan meggyűlt a baja az alkohollal, ám saját elmondása szerint „ma már nagyon ritkán jut csak eszébe az ital”.

Ben Affleck talán megnyerte a harcot az alkohollal szemben

Ben Affleck a nyilvánosság előtt vívta harcát az alkohollal

Ben Affleck a nyilvánosság előtt vívta harcát az alkohollal

A nyilvánosság előtt vívta éveken át tartó harcát az alkohollal Ben Affleck, melyre ráment Jennifer Garnerrel való házassága is. Nyíltan vallott a sorozatos elvonókúrákról, függőségéről a színész, amit azért akart legyőzni, hogy a lehető legjobb apa lehessen. Amikor Jennifer Lopezzel ismét összejött, sokan aggódtak, hogy ismét visszacsúszik az ital rabságába, ám egyelőre úgy tűnik, hogy továbbra is nyerésre áll.

Blake Lively sosem iszik és drogozik

Blake Lively sohasem iszik alkoholt

Blake Lively sohasem iszik alkoholt

Az Allure-nek vallotta be Blake Lively, hogy nemcsak alkoholt nem iszik sohasem, de a drogokat sem próbálta ki még soha. A színésznő azt is megmagyarázta, miért: „egyszerűen nem vágyom ezekre a dolgokra”.

Forrás: Women’s Health Fotó: Getty Images

Olvass tovább!