Két hét alatt átformálja a popsid és vékonyítja a derekad ez az egyszerű gyakorlat

2023. február 24.
Az izmos, kerek popsi nem csak hiúsági kérdés. Az egészséges tartáshoz is nagyon fontos, hogy a testünk legerősebb izomcsoportja, a farizom, jó formában legyen. Egy nagyon egyszerű gyakorlattal olyan kerek popsink lehet, mint Jennifer Lopeznek, ráadásul otthonról sem kell kimozdulnunk hozzá.
A popsi edzése nagyon egyszerű akár otthon is
  • A popsiformáló otthoni gyakorlattal a derekunkból is centiket faraghatunk.
  • Napi öt perc gyakorlás elég, hogy két hét alatt látható változást érjünk el.
  • Akár főzés vagy fogmosás közben is gyakorolhatjuk a popsi edzést.

A hétköznapi feladatok közepette nem feltétlenül van időnk arra, hogy órákat szánjunk az edzésre mindennap. De még hetente háromszor-négyszer is nehezen fér bele a mindennapokba. Ilyenkor jönnek jól az olyan ötperces testformáló gyakorlatok, amik nem igényelnek különösebb eszközöket és otthon is elvégezhetjük, amikor épp van néhány szabad percünk. 

Így edzd a popsid otthon

A popsi formálásával különösen szerencsénk van. Szerencsére rengeteg olyan egyszerű mozdulat létezik, amivel bármikor gyúrhatunk kicsit a hátsónkra. És ehhez még csak kimozdulnunk sem kell otthonról. Sőt, akár fogmosás vagy főzés közben is gyakorolhatjuk a popsiedzést.

A TikTok-ra posztolta egy felhasználó azt a videót, amiben megmutatta, hogyan edzhetünk otthon popsira roppant egyszerűen. 

@betterme_app

You’re gonna love this easy exercise for your 🍑 #tiktokfitness #buttworkouts #bettermetrainings

♬ When I Ride – Ashley Mehta

  1. Álljunk a fal mellé, forduljunk szembe a fallal. A törzsünk legyen párhuzamos.
  2. A tenyerünkkel támaszkodhatunk a falra, hogy segítsen megtartani az egyensúlyunkat. (De pult vagy a mosdókagyló, esetleg egy szék mellett is végezhetjük az otthoni popsiedzést.)
  3. Emelkedjünk lábujjhegyre, majd engedjük vissza a sarkunkat a talajra. Ám ne lassan és komótosan végezzük ezúttal a popsiformáló gyakorlatot, hanem lendületesen.
  4. Végezzünk százat naponta kétszer a popsiformáló lábujjhegyezésből.
  5. Fontos, hogy miközben a popsiedzést végezzük, tartsuk enyhén beszívva a hasunkat, megfeszítve ezzel a hasizmokat. Ez ellensúlyozza a derék- és hátizmok munkáját, így nem fájdul meg a hátunk. Ráadásul hatékonyan faraghatunk a derékméretünkből is.

Miért fontos a popsiedzés?

Nem csak azért kell rendszeresen edzenünk a fenék izmait, hogy szép, kerek popsink legyen. Ez a testünk legerősebb, legnagyobb izomcsoportja. Nagyon fontos szerepe van a helyes tartásban, támogatja a hátizmok, gerinc körüli izmok munkáját, így segít a hátfájás megelőzésében.

A sok ülés vagy állás miatt a farizmok működőképessége is romlik. Ezért nagyon fontos, hogy akár otthoni popsiedzéssel karbantartsuk és formáljuk ezt az izomcsoportot is.

Fotó: Unsplash