10 másodperced van, hogy megtaláld a színpompás pillangót

2023. március 01.
A ragyogó, élénk színű papagájok között egy nem kevésbé színpompás lepke bújik meg valahol. Mennyi időre van szükségünk, hogy rábukkanjunk, hol rejtőzik a képen?
  • Már attól jobb kedve lesz az embernek, ha csak nézi ezt a csodás, színes feladványt. Az már csak hab a tortán, ha a képen rejtőző lepkére is rábukkanunk.
  • Csupán 10 másodpercünk van megtalálni a rejtett képet.
  • A feladat nem könnyű, a legtöbb embernek legalább fél percre van szüksége a fejtörő megoldásához.

Külön öröm, ha olyan rejtett képes fejtörővel találkozunk, ami nem csak izgalmas feladvány, de látványnak sem utolsó. Mint például ez a csodaszép, színes papagájos illusztráció, melyen egy lepkét kell megtalálnunk.

Hol a lepke a színpompás papagájok között?

Hol a lepke a színpompás papagájok között?

Láttunk már hasonlóan szép optikai illúziót. Volt, ahol szarvasokat kellett megtalálnunk. Egy másikon pedig a rengeteg színes madár között kellett az egyetlen vörösbegyre rábukkannunk. Ezúttal arra kell rájönnünk, hol bújik meg a trópusi papagájok között egy lepke.

Hol a lepke a papagájok között?

A feladvány elsőre könnyűnek tűnhet. Viszont a ragyogó színek amilyen szemet gyönyörködtetőek, annyira el is vonják a figyelmünket a megoldásról. Ezért nem is olyan egyszerű megtalálnunk a lepkét a papagájok között.

Ráadásul minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb rájönni arra, hol rejtőzik a lepke. Telítődik az agyunk a rengeteg színnel és formával, képtelenség hosszú időn át koncentrálni a ragyogó papagájokon kívül másra. 

Nem csoda tehát, ha csak az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül megtalálni a lepkét. Az emberek többségének legalább fél percre szüksége van a fejtörő megoldásához.

Egy kis segítség a lepke megtalálásához

Ha elakadtunk volna, adunk egy kis segítséget. Keressük a lepkét a kép bal felén. Minél jobban közelítsünk rá a képre, hogy alaposan, centiről centire átnézhessük. Így biztosan nem siklik át a figyelmünk azon, hol rejtőzik a lepke. De ha egyáltalán nem boldogulunk, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Gyakoroljunk hasonló rejtett képes feladványokkal, ha legközelebb szeretnénk több sikerrel járni. Próbáljuk megtalálni a kakast a tyúkok között. Vagy ha nehezebb feladatra vágyunk, keressük meg a macskát az emberek között.

A kép bal szélén, a fekete körrel jelölt részen bújik meg a lepke a papagájok között

A kép bal szélén, a fekete körrel jelölt részen bújik meg a lepke a papagájok között

Fotó: Knitting Paradise