Zseni vagy? Akkor találd meg a macskát az emberek között!

2023. február 23.
Nem is olyan könnyű megtalálni a macskát a rengeteg embert ábrázoló képen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy csupán a próbálkozók 1 százalékának sikerült 10 másodpercen belül rábukkanni, hol rejtőzik a megoldás.
  • A rejtett képes feladványon egy macskát kell megtalálnunk.
  • A rengeteg ember között nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik a cica.
  • Az embereknek átlagosan 2 és fél percre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják a macskát a képen.

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hol rejtőzik a macska a képen?

Hol rejtőzik a macska a rejtett képes feladványon?

Hol rejtőzik a macska a rejtett képes feladványon?

Nehezebb megtalálni a macskát, mint gondolnánk

Nagyban nehezíti a feladatunkat, hogy a rajz monokróm árnyalatú, így a színek sem segítenek tájékozódni. Nem csoda, hogy csupán az emberek 1 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő macskára. A legtöbb próbálkozónak átlagosan 2,5 percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el a macska a képen.

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá, hol bújt el a macska a képen.

Egy kis segítség a macska megtalálásához

Annyit segítünk, hogy a macskát a kép alsó felében kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. Különösen a kép bal alsó felében figyeljük meg tüzetesen az arcokat.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a macska a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

A macska a feladvány bal alsó felében rejtőzik

A macska a feladvány bal alsó felében rejtőzik

Fotó: Blogspot