- A gránátalma gerezdekre szedését érdemes ellesni a profiktól.
- Az egyszerű bevágás után szinte magától esik szét a gyümölcs, így könnyedén kiszedhetjük a piros magokat.
- Egy kis gyakorlásra persze szükségünk lehet, mielőtt nekünk is úgy megy majd a gránátalma aprítása, mint a videón.
A gránátalma az egyik legfinomabb gyümölcs. Ráadásul nagyon egészséges is. Különösen tél végén nagyon hasznos, ha minél többet fogyasztunk belőle, amikor minden vitaminforrásra szükségünk van.
Nagy küzdelmet jelenthet azonban, hogy hozzájussunk a gránátalma magjaihoz. Ha ismerjük azonban a helyes módszert, nem kell nagytakarítást csinálnunk a konyhában, miután megpróbáltunk megpucolni egy gránátalmát.
Hogyan szedjük szét a gránátalmát fröcskölés nélkül?
A közösségi oldalakon már több ezren lájkolták és osztották meg azt a videót, ahol egy igazi profi mutatja meg, hogyan lehet néhány egyszerű mozdulattal megpucolni a gránátalmát. Semmi fröcskölés, semmi elpotyogó magok. Mutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre csinálni:
View this post on Instagram
- Vágjuk be a gránátalmát hatszög alakban egy éles késsel a gyümölcsnek azon a felén, ahol a virág porzója volt. Emeljük le az ezután sapkaszerűen leváló véget.
- Ahol látjuk a gerezdeket elválasztó fehér hártyát, hosszában vagdossuk be a gránátalmát.
- Nyissuk szét a szétváló gerezdeket és húzzuk ki a hártyát a gerezdek közül.
- Egy tálba fröcskölés nélkül kipergethetjük a magokat a gránátalma belsejéből.
Mit tegyünk, ha nem akarjuk az egész gránátalmát megenni egyszerre?
Az sem gond, ha nem akarjuk egyszerre elfogyasztani az egész gránátalmát. Ilyenkor csak annyi gerezdnél vágjuk be hosszában a gyümölcsöt, amennyit éppen meg akarunk enni vagy fel akarunk használni.
A gránátalmát ehetjük magában is, isteni finom és nagyon egészséges gyümölcs. Segíti az emésztést és a bélműködést a sok apró mag és a benne található rengeteg rost. De süteményekhez is használhatjuk, a gránátalmás-málnás Pavlova igazi különlegesség.
Mivel az édes mellett a savassága is karakteres, ezért salátákhoz vagy éppen ehhez a chilis-gyömbéres répakrémleveshez is kitűnő.
Fotó: Unsplash