Csak a zsenik veszik észre a szobrok között az élő embert

2023. április 15.
Ahhoz, hogy megoldjuk ezt a fejtörőt, ki kell lépnünk a berögzült sémák közül és máshogy kell gondolkoznunk. Különben esélyünk sincs rá, hogy 6 másodperc alatt megtaláljuk a szobrok között rejtőző férfit.
  • Mind szeretnénk azt hinni magunkról, hogy nagyon okosak vagyunk, de be is tudjuk bizonyítani?
  • 6 másodpercünk van megtalálni a képen a szobrok között rejtőző férfit.
  • Muszáj, hogy máshogy gondolkozzunk, ha rá akarunk jönni a megoldásra.

A fejtörők, rejtett képes feladványok és optikai illúziók remek erőpróbát jelentenek az agyunknak és megfigyelőképességünknek. Fejlesztik a problémamegoldó képességünket és általánosságban is jó hatással vannak a szellemi működésünkre. 

Hol bújt el a férfi a szobrok között?

Hol bújt el a férfi a szobrok között?

Az internetet lázban tartó egyik legújabb rejtett képes feladványon egy szoborcsoportot láthatunk. A különböző pózban ábrázolt nőalakok között valahol egy férfi rejtőzik. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk.

Mennyi idő alatt találjuk meg a férfit a szobrok között?

Első ránézésre nem látunk semmi feltűnőt a szobrokat ábrázoló képen. Csupán a legokosabb embereknek tűnik fel azonnal a megoldás. A feladvány készítője ezért is mondta, hogy aki 6 másodpercen belül rájön, hol rejtőzik a férfi, elmondhatja magáról, hogy kivételes megfigyelőképességgel rendelkezik.

Nehezebb megtalálni a férfit, mint gondolnánk

Nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik a férfi a feladványon. Adunk egy kis segítséget hozzá: nézzünk meg minden egyes szobrot külön külön is, nagyon közelről. Ha még így sem sikerül rájönni arra, hol bújt el a férfi a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

A férfi ugyanis a kép bal oldalán van, és az órájáról ismerhető fel. Két női alakot ábrázoló szobor között áll és lefelé néz a csuklójára, ami bizonyítja, hogy ember, és nem kőszobor.

Ha más, hasonlóan trükkös feladványokkal is próbára tennénk magunkat, találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül az ünnepelt. Vagy oldjuk meg azt a nyomozós feladványt, melyben arra kell rájönnünk, vajon melyik vásárló volt a tolvaj a szupermarketben.

A férfi a kép bal oldalán van, és az órájáról ismerhető fel.

A férfi a kép bal oldalán van, és az órájáról ismerhető fel

Forrás: Mirror, fotó: Bright Side