Találd meg a pandát a képen! Nem is olyan egyszerű, igaz?

2023. február 11.
Azt hinné az ember, hogy könnyű megtalálni egy rakás ember között a pandát. A kép azonban csalóka. Ha kicsit tovább nézzük, rájövünk, miért olyan nehéz rábukkanni, hol rejtőzik a panda.
  • A fekete-fehér fotó tele van emberekkel. Közöttük kell megtalálni a pandát.
  • A legtöbb embernek legalább fél perc kell, hogy rájöjjön, hol van a megoldás.
  • Minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb rábukkannunk a pandára.

A hatalmas embertömeget ábrázoló fekete-fehér fotó is hasonlóan működik, mint más rejtett képes feladványok. Minél tovább nézzük a képet, annál nehezebben jövünk rá a megoldásra. Korábban voltak már olyan feladványok, amikor egy lepkére kellett rábukkannunk, vagy éppen egy telefont kerestünk a képen. Ezúttal az a feladat, hogy a pandát találjuk meg a tömegben, ami a fotón látható. 

Hol rejtőzik a panda a tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón?

Hol rejtőzik a panda a tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón?

Miért olyan nehéz megtalálni a pandát a fekete-fehér fotón?

Azt gondolnánk, hogy az emberek között elsőre kiszúrjuk a pandát a képen. Amivel nem számolunk, hogy a fotó fekete-fehér. A szintén fekete-fehér panda emiatt egyáltalán nem feltűnő. 

Ráadásul minél tovább nézzük a képet, annál jobban egybefolynak az agyunk számára az alakok. Az eddigi tapasztalatok szerint az internetezőknek általában legalább 30 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy rábukkanjanak a fotón rejtőző pandára. A leggyorsabbaknak azonban elég 5-6 másodperc is. 

Egy kis segítség a panda megtalálásához

Mivel nem könnyű rábukkanni a pandára a fekete-fehér fotón az emberek között, adunk egy kis segítséget. A panda felett egy plüssmackó látható. A kép jobb felén keressük, középtájon a pandát.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a rejtett képes feladvány megoldását. De addig is gyakorolhatunk más, hasonló fejtörőkkel. Próbáljuk megtalálni például a békát a fürdőszobában. Vagy keressük meg, hol rejtőzik az egér a konyhában.

Elég kicsi a panda a fekete-fehér fotón, ezért csak az igazán élesszeműek veszik észre

Elég kicsi a panda a fekete-fehér fotón, ezért csak az igazán éles szeműek veszik észre

Forrás: Bored Panda