Babanév-tanácsadók lepték el a közösségi oldalakat

2023. május 13.
A TikTok új őrülete, hogy babanév-tanácsadókat bérelhetnek a szülők. Ők akár 30 ezer dollárt (10 millió forintot) is elkérnek azért, hogy segítsenek menő nevet választani az újszülötteknek.
Babanév tanácsadók lepték el a közösségi oldalakat
  • Több ezer olyan videót találunk a TikTok-on, melyben a gyerekneveket véleményezik. 
  • A babanév-tanácsadók hatalmas pénzeket kérnek el a szülőktől azért, hogy segítsenek tökéletes nevet találni az újszülötteknek.
  • Volt olyan tanácsadó, aki egy hírességtől 30 ezer dollárt (10 millió forintot) kapott azért, mert márkanévnek is beillő nevet talált a gyerekének.

A névválasztás talán az egyik legjobb dolog a babavárásban. Ám nagy felelősség is, hiszen olyan nevet kell találniuk a szülőknek, amit a gyerekük egész életében büszkén viselhet. Vannak szülők, akiknek ez túl nagy nyomást jelent, és képtelenek eldönteni, mi legyen a baba neve.

Ha sodródnak a trendekkel, megkockáztatják, hogy a lányuk egy lesz a sok ezer Hanna közül. (Ami Magyarországon a Hanna, az jelenleg Amerikában az Emily.) Ha viszont különleges nevet választanak, esetleg túllőnek a célon, és inkább nevetséges lesz, bár kétségtelenül egyedi a gyermekük Gandalfként vagy Pintyőkeként. 

Névadó csomagok babáknak, súlyos pénzekért

Aki végképp elakad a névválasztás útvesztőjében, már fordulhat a TikTok-hoz is segítségért. A babanév-tanácsadók – persze nem ingyen – megmondják a szülőknek, mi lenne a tökéletes név a gyereküknek.

@namingbebe

Name graveyard. I Can’t Use…epi 2! #greenscreen #icantuse #namingbebe #babynameideas #girlnames #boynames #babynameconsultant #babynames

♬ original sound – Colleen

Ilyen babanév tanácsadó például Colleen Slagen (@NamingBebe) is, akinél három csomag közül választhatnak a babaváró családok. A legolcsóbb 100 dollár (33 ezer forint), ez videókonzultációt és 16 lehetséges nevet tartalmaz. Az alapos névelemzés alapján 8-ra szűkített névajánlás már 175 dollárba (közel 60 ezer forint) kerül. A legdrágább csomag 250 dollár (84 ezer forint), ebben 16 nevet és névelemzést kapnak a szülők születendő gyermekük számára. „Vannak szülők, akik számára roppant élvezetes dolog kiválasztani a gyerekük nevét, míg másoknak ez hihetetlen stressz, mert nem azzal töltötték az életük gyerek előtti 30 évét, hogy babaneveken gondolkozzanak” – mondta Slagen arról, szerinte miért lehet népszerű egy ilyen szolgáltatás.

Hírességek is kérik a babanévadó tanácsadók segítségét

Taylor A. Humphrey is babanév-tanácsadó, nem csak a TikTok-on. Ő influenszerekkel és hírességekkel dolgozik. Nála egy baba nevének kiválasztása 350 dollárnál kezdődik (118 ezer forint), de 30 ezer dollár (10 millió forint) is lehet, ha olyan nevet kérünk tőle, ami személyes márkanév lehet a gyerekünknek élete során. 

Nála olyan babanévlistát kaphatunk, amivel a gyerekünk azonnal az Instagram top influenszerei közé kerülhet születése után. Sőt, egyes esetekben együtt dolgozik családfakutatókkal is, hogy a születendő baba neve tökéletesen illeszkedjen a család történetébe. „Ami egykor az élet teljesen hétköznapi része volt, nevet választani egy babának, mára olyan szintű elvárás lett, hogy az komoly szorongást ébreszthet a szülőkben” – magyarázta Humphrey, szerinte miért hajlandóak a szülők komoly pénzeket kifizetni azért, hogy a gyereküknek tökéletes neve legyen. 

Forrás: Insider, Fotó: Unsplash