Fejtörő: mennyi idő alatt találod meg a vállfát a képen?

2023. május 13.
Sokan tudunk azonosulni az egyre csak halmozódó, de a szekrénybe be nem kerülő tiszta ruhák problémájával. Ezúttal az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kósza vállfát a képen a rengeteg színes ruha között. Mennyi idő alatt sikerül?
  • Nagyon éles szemű megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a vállfát a rengeteg ruha között.
  • Mennyi idő alatt sikerült rájönnünk a feladvány megoldására?
  • Csupán az emberek 2 százaléka találja meg a vállfát 10 másodpercen belül a képen.

Azok a fejtörők a legjobbak, amikre nem tudjuk rávágni a választ azonnal. Ha utáljuk a rendetlenséget, akkor is ez a nekünk való feladvány.

Mennyi idő alatt találjuk meg a vállfát a képen?

Mennyi idő alatt találjuk meg a vállfát a képen?

Arra kell rájönnünk a rejtett képes fejtörőn, vajon hol van a vállfa a rengeteg ruha között a képen. Ám nincs sok időnk, hogy megtaláljuk a megoldást.

Hol a vállfa a képen?

A képes feladványok roppant hasznosak, hogy edzésben tartsák az agyunkat. A tudományos kutatások szerint is javítják a gondolkodás képességét és a memóriát. Ugyanakkor roppant bosszantó, ha nem jövünk rá a fejtörő megoldására azonnal. Lehetséges, hogy most is ez lesz a helyzet, mivel a vállfa megtalálása a ruhahalomban nem könnyű feladvány.

Minden koncentrációs képességünkre szükségünk lesz, hogy sikerüljön rájönnünk, hol rejtőzik a vállfa a ruhák rengetegében. Valószínűleg már van tapasztalatunk a való életből, milyen az, amikor a tiszta ruhahalom közepéből kell kitúrnunk azt, amit éppen keresünk. Ezúttal csak fejben kell beleásnunk magunkat a ruhák közé. 

Persze ezt könnyebb mondani, mint végrehajtani. Ezt bizonyítja az is, hogy az embereknek átlagosan 97 másodpercre, azaz több mint másfél percre van szüksége rá, hogy a zoknik, blúzok, mellények, nadrágok és trikók között rábukkanjon a vállfára. Csupán az emberek 2 százaléka találja meg 10 másodpercen belül a feladvány megfejtését, azaz a vállfát.

Mennyi idő alatt találtuk meg a vállfát?

Valószínűleg annyira sok időre nem lesz szükségünk a feladvány megoldásához, mint ameddig a tiszta ruhák elpakolása tartana a szekrényekbe. Ám ha nem sikerül rájönnünk, merre rejtőzik a vállfa, adunk egy kis segítséget. A kép bal oldalán nézzük meg alaposan a ruhákat, hátha megtaláljuk közöttük a vállfát. Akkor se keseredjünk el, ha nem sikerül, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. A zsenik például 10 másodperc alatt is megtalálják a nárciszokat ezen a rejtett képes feladványon. De próbára tehetjük magunkat azzal a fejtörővel, ahol a cukrot kell megkeresnünk a különböző teázáshoz használt összetevők között. 

A vállfa a fekete trikó alatt rejtőzik a fejtörőn

A vállfa a fekete trikó alatt rejtőzik a fejtörőn

Forrás: Daily Record