3 apróságnak tűnő dolog, de ezek elárulják, ha valaki hazudik neked

2023. május 24.
A kegyes hazugságot persze nem lehet egy kalap alá venni azzal, amikor valaki direkt és rossz szándékkal az arcunkba hazudik. Ha ezt a három apróságot észrevesszük a másik viselkedésén, kezdhetünk gyanakodni.
3 apróságnak tűnő dolog, de ezek elárulják, ha valaki hazudik neked
  • Bár büszkék nem lehetünk rá, de mindenkivel előfordul, hogy hazudik. 
  • Legalább egyszer mindenki hazudik mindennap.
  • Három apró jel árulhatja el a hazugokat.

Akit jól ismerünk, általában nem tud átverni, ám előfordul időnként, hogy még egy-egy nagyobb hazugsággal kapcsolatban is teljesen gyanútlanok vagyunk. Sokan vannak, akik titokban figyelik a párjukat, nem tesz-e valami szokatlant, ami elárulhatja. Ám a szakértők szerint egészen egyértelmű és jól észrevehető dolgok buktatják le azt, aki hazudik. Csak tudnunk kell, milyen jeleket keressünk.

Kerüli a szemkontaktust

Aki igazat mond, általában a szemünkbe néz. Nagyon egyszerű oka van annak, hogy ha hazudnak, a legtöbben nem tudják ezt úgy megtenni, ha közben a szemükbe nézünk. Tudat alatt ugyanis az az érzése ilyenkor az embernek, hogy sokkal nagyobb eséllyel kapják rajta a hazugságon

Ha valakinél azt vesszük észre, hogy kerüli a tekintetünket, mikor beszélünk, érdemes a többi apró jelet is figyelnünk. 

Érintsük meg az orra hegyét

Az orr is elárulhatja, ha valaki hazudik

Az orr is elárulhatja, ha valaki hazudik

Bár az ember orra nem nő meg, mint Pinokkiónak, mikor hazudik, mégis felfedeztek némi hasonlóságot a fából faragott gyerek és az ember között. Amikor hazudunk, megemelkedik a pulzusunk, növekszik a véráramlás a testünkben. Ennek következménye, hogy aki hazudik, annak melegebb az orra. 

Kényelmetlenségérzés

Persze, hogy kényelmetlenül érzi valaki magát, ha nem mond igazat. Ám amikor valaki hazudik, sokkal nagyobb eséllyel viselkedik furán. Ez például látszik abból, hogy matat, babrál valamit a kezében, egészen merev és furcsa testhelyzetet vesz fel. 

Ha azt vesszük észre valakin, hogy szokatlanul reagál, amikor szembesítjük valamivel, jó eséllyel hazudik

Persze ha valakinél megfigyeljük a három apró jelet, nem jelenti azt automatikusan, hogy hazudik, de nem árt óvatosnak lennünk, mert az esély biztosan nagyobb rá.

Forrás: Marie Claire Netherlands, fotó: Unsplash