Az emberek 99 százaléka nem találja el a fejtörő megoldását

2023. május 14.
Az egyik legnehezebb fejtörő, amivel az utóbbi időben találkoztunk ez a körömlakkos feladvány. Az emberek nagy része képtelen rájönni, melyik az a körömlakkos üveg, ami kakukktojás a képen.
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik körömlakk az, amelyik eltér a többitől.
  • A fejtörőt csak az emberek 1 százaléka tudja megoldani.
  • Mennyi idő alatt jövünk rá, melyik körömlakk a kakukktojás?

A körömlakk roppant népszerű kozmetikum. Védi és díszíti is a körmeinket. Ezúttal egy olyan fejtörővel tehetjük próbára a megfigyelőképességünket, ahol arra kell rájönnünk, melyik körömlakkos üveg más, mint a többi. 

Mennyi idő alatt jövünk rá, melyik körömlakk a kakukktojás?

Mennyi idő alatt jövünk rá, melyik körömlakk a kakukktojás?

A 27 körömlakkos üveg közül az egyik valamiben más, mint a többi. A feladat egyáltalán nem könnyű. Az emberek 99 százaléka nem jön rá, mi a helyes megoldás.

Melyik körömlakkos üveg más, mint a többi?

A körömlakk története az ókori Kínáig nyúlik vissza. Kezdetben a társadalmi státusz és gazdagság szimbóluma volt. Ezúttal ebben a fejtörőben kap fontos szerepet. 

A hasonló feladványok azért jók, mert próbára teszik a kreativitásunkat és megfigyelőképességünket. Rugalmasabbá teszik a gondolkodást és javítják az emlékezőképességet.

A feladatunk ezúttal sem bonyolult. Arra kell rájönnünk, melyik körömlakk más, mint a többi a fejtörőn. Ahhoz, hogy megoldjuk, nem elég, ha a szokásos módon gondolkodunk. Egészen más szemszögből kell néznünk a feladványt.

Mennyi idő kellett, hogy megtaláljuk a kakukktojás körömlakkot?

A képen 27 körömlakkos üveg látható 9 oszlopban és 3 sorban. Segít, ha eldöntjük, melyik irányból nézzük végig a körömlakkokat a fejtörőn, így biztosan nem marad rejtve a szemünk elől semmi olyan jel, ami megmutatná, mi a megoldás. Ha mégsem sikerül rájönnünk a fejtörő megfejtésére, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. 

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Találjuk meg ezen a tavaszi fejtörőn a lepkét a virágok között. Vagy próbáljunk rájönni, hol van a rúzs a rengeteg szájat ábrázoló optikai illúzión.

Egészen apró dologban, az oldalán lévő rózsaszín csíkban tér el a középső sor jobbról a harmadik körömlakkja

Egészen apró dologban, az oldalán lévő rózsaszín csíkban tér el a középső sorban jobbról a harmadik körömlakkja

Forrás: BrightSide