Tudtad, hogy ez a népszerű gyerekjáték remek szúnyogriasztó?

2023. május 29.
Ahogy a rengeteg eső után majd beköszönt a melegebb idő, biztos, hogy szenvedhetünk majd a szúnyogoktól. Nem is sejtettük viszont, hogy a népszerű és filléres gyerekjáték, amiből valószínűleg minden családnál legalább egy lapul otthon, tökéletes szúnyogriasztó?
Népszerű gyerekjáték tarthatja távol a kertünktől a szúnyogokat
  • Kiderült, hogy a szúnyogok utálják a szappanbuborékokat.
  • Nemcsak a szúnyogokat riaszthatjuk el a kerti partikon, de a gyerekeket is szórakoztathatjuk egyúttal a buborékokkal.
  • Idén biztosan kipróbáljuk ezt a trükköt.

A TikTokra töltött fel egy videót a @reelmomstuff nevű felhasználó arról, hogyan tartja távol a kertjükből a szúnyogokat. Ehhez semmi másra nem volt szüksége, mint a gyerekei buborékfújójára. 

A mostani időjárás roppant kedvező lesz a szúnyogok számára, hiszen a sok eső után beköszöntő melegebb idő ideális a vérszívó rovarok fejlődéséhez. Nem csoda, ha mindent kipróbálnánk, ami azzal kecsegtet, hogy távol tarthatjuk a kertünktől a szúnyogokat. 

Buborékokkal a szúnyogok ellen

„Ez a módszer mindent megváltoztat” – mondta a közösségi oldalra feltöltött videójában az a felhasználó, aki szemléltette, hogyan működik a szúnyogok ellen a buborékfújó. Nem meglepő, hogy több száz ezren látták már a kisfilmet és mindenki ki akarja próbálni a módszert. 

@sarahforwarkholden

brb gotta go buy more solution

♬ original sound – Sarah Holden

A szúnyogok hívatlan vendégként keserítik meg a nyári kerti partikat és baráti összejöveteleket, kiülős estéket. Ha csak azon múlik, hogy fújunk pár buborékot, és ezzel távol tarthatjuk a kellemetlen vérszívókat, megéri kipróbálni.

A szúnyogriasztó házi praktikát eredetileg már tavaly augusztusban feltöltötte a TikTokra egy Sarah Holden nevű blogger is. Az ő videóját közel egymillióan látták azóta. 

Miért működhet a buborék a szúnyogok távoltartására?

Leslie Vincent, a Real Homes kertészeti szakértője magyarázta el, miért lehet hatásos a buborékfújó a szúnyogok ellen. Sőt, bármilyen bogár távoltartására. 

A buborékokból áradó szappan szaga tartja távol a szúnyogokat

A buborékokból áradó szappan szaga tartja távol a szúnyogokat

A kulcs a buborékok szagában rejlik. A szappan illatát ugyanis nem kedvelik a rovarok. Ha tehát sok buborékot fújunk ki és azok kipukkadva az egész kertet beborítják végül az emberi orr számára ebben a töménységben alig érzékelhető illattal, a szúnyogok és más rovarok messziről elkerülik majd a területet.

Ám nem csak a szappanbuborékokkal védekezhetünk a szúnyogok ellen. Rájöttek, hogy a kávé is hatásos lehet a vérszívók távol tartására, vagy egy népszerű parfümmel is elűzhetjük a szúnyogokat és megspórolhatunk magunknak egy csomó viszkető csípést.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash