Így készíthetsz szúnyogriasztót kávéból

2023. május 07.
Tényleg működik és csodás illata van! Jó hír azoknak, akik undorodnak a citronella szagától, de mégsem akarják, hogy összecsipkedjék őket a szúnyogok az egyre melegebb estéken.
Így készíthetsz szúnyogriasztót kávéból
  • A melegebb időt nagyon vártuk, de az ezzel járó szúnyoginvázót egyáltalán nem.
  • Rájöttek, hogy a szúnyogok utálják a kávé illatát.
  • Nagyon egyszerűen készíthetünk teljesen vegyszermentes szúnyogriasztót a maradék kávézaccból.

Végre belátható közelségbe kerültek a kerti partik, hosszú, langyos esték. Ami azt is jelenti, hogy a szúnyogok is előbújnak a téli álomból. Ez már nem annyira örömteli, viszont mint kiderült, akár kávéval is távol tarthatjuk őket. 

Ha főztünk a barátainknak egy jó erős feketét, ne dobjuk ki a zaccot ezúttal sem. Ám most takarítás vagy a szobanövények táplálása helyett használjuk fel a szúnyogok távoltartására

Hogyan űzi el a szúnyogot a kávé?

A közösségi oldalakon bukkant fel a szúnyogok elűzésére a kávét felhasználó módszer. Ezt többféleképpen is alkalmazzák az emberek. Vannak, akik frissen őrölt kávét szórnak szét a földön a kiülő hely körül. Így nem csak ínycsiklandó illat lengi majd be a helyet, de a szúnyogok sem jönnek a vendégség közelébe. Mások csészébe teszik az őrölt kávét, és azt helyezik az asztal közepére, míg van, aki elégeti, mint a gyertyát.

@kamiilasampaio

Receita caseira para afastar moscas e mosquitos. #donadecasa #receitasimples #receitafacil #repelente #repelentedemosquitos #repelentenatural #vaiprofycaramba #vizinhasdotiktok

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Nem csak a szúnyogok utálják

Még jobb hír, hogy nem csak a szúnyogokat tartja távol a kávé. Más rovarok is utálják mind a gyertyaszerűen elégetett kávézacc, mind a frissen őrölt kávé illatát. A növények tövét is azért érdemes megszórni a maradék zaccal, mert így nemcsak tápanyagokhoz jut a szobanövényünk, de távol tartja a kártevőket is tőle a kávé.

Mire figyeljünk, ha kávéval tartjuk távol a szúnyogot?

A kávézaccból többféle módon is készíthetünk szúnyogriasztót

A kávézaccból többféle módon is készíthetünk szúnyogriasztót

Fontos, hogy gyerekek és háziállatok ne férjenek hozzá a kávéőrleményhez. Ez mérgező lehet számukra, megemeli a pulzust és szívrohamot válthat ki náluk. Ha nem merjük a földre szórni, vagy félünk, hogy belekóstol a csészében kitett kávézaccba a gyermekünk, használjuk magunkon a kávét.

Vannak olyan peches emberek, akiket imádnak a szúnyogok. Nekik lehet jó módszer, ha a bőrüket dörzsölik be kávéval, mielőtt kiülnek a langyos estébe egy kis baráti csevejre.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash, Getty Images


Kapcsolódó