5 dolog, amiben nem kell hasonlítanotok, hogy a szerelem működjön

2023. július 02.
Bár gyakran hallani, hogy azok a párok maradnak együtt, akik hasonlóak, mégis van néhány olyan dolog, amiben egyáltalán nem fontos a közös nevező. Mutatjuk, melyik ez az 5 dolog.
Nem a közös hobbitól lesz jó és működőképes egy kapcsolat.
  • Roppant romantikus, ha egész este a Simpson családból idézgettek vagy mély beszélgetést folytattok Radnóti költészetéről, de nem ettől fog működni a szerelem.
  • Bár gyakran hallani, hogy azok a párok maradnak együtt, akik hasonlóak, mégis van néhány olyan dolog, amiben egyáltalán nem fontos a közös nevező.
  • Az eltérő zenei ízlés sem valószínű, hogy szakítóok lesz a kapcsolatban.

Bár ma már bebizonyosodott, hogy „az ellentétek vonzzák egymást” mondás helyett a „hasonló a hasonlóval” az igaz, ha párkapcsolatról van szó, a legfrissebb szakértői vélemények hangsúlyozzák: nem muszáj mindenben hasonlítanunk szerelmünkkel ahhoz, hogy működjön a kapcsolatunk.

A szakértők azt is elmondták, melyik az az öt dolog, aminél valóban nem annyira lényeges, hogy közös nevezőn legyenek a felek. A szerelem és a kölcsönös érzelmek sokkal fontosabbak ezeknél.

1. Zenei ízlés

Nagyjából 16 éves kor után már nem valószínű, hogy a zenei ízlés döntő fontosságú lehet egy párkapcsolatban. Szerencsére a remek fülhallgatóknak köszönhetően nem is kell hallanunk, ha a párunk a kemény rockot bömbölteti a fülébe, míg mi inkább az elektronikus zene ritmusára kapcsolunk ki. De persze ez nem zárja ki, hogy kíváncsiságból belehallgassunk a másik kedvenceibe.

2. Intellektuális ízlés

A párunk a szépirodalmat és tudományos könyveket szereti? Mi viszont inkább a ponyvát olvassuk szellemi kikapcsolódásként? Nem kötelező ugyanazt olvasnunk, nem attól lesz jobb vagy rosszabb a kapcsolatunk, ha van egy sor más kapcsolódási pont az életünkben. Viszont cikizni és kritizálni nem ér a másikat az irodalmi ízléséért!

3. Barátok

Nem kell, hogy hasonló barátai legyenek egy párnak

Nem kell, hogy hasonló barátai legyenek egy párnak

Valószínűleg a legtöbb barátját már előttünk is ismerte a párunk. Az emberek változnak, jó vagy rossz irányba. A párunk sem feltétlenül volt ugyanilyen, mint most, amikor a legjobb barátait megismerte.

4. Pénzügyek

Azért jó, ha valamennyire egyetértenek a felek abban, ki milyen elveket vall a takarékosságról, költekezésről. Intő jel egy kapcsolatban, ha már a hónap elején eljátssza a fizetését a párunk, ám ha alapvetően egészséges keretek között mozog, nem feltétlenül kell ugyanúgy bánnunk a pénzzel. De tanácsot kérhetünk a másiktól, ha jól mozog a befektetések világában.

5. Stílus

Ne kritizáljuk soha a párunk öltözködését, csak ha mi is szeretnénk, hogy velünk is ugyanúgy viselkedjenek. Tehetünk finom utalásokat, lehetnek kéréseink, de nincs jogunk beleszólni, mit vesz fel egy másik ember. Még akkor sem, ha a párunk az.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash