Csak a kivételesen intelligensek veszik észre, melyik lakat van nyitva a képen

2023. július 29.
Egészen elképesztő és szemkápráztató optikai illúzió bukkant fel az interneten. Szinte lehetetlen megtalálni az egyetlen nyitva lévő lakatot a képen. Vagy mégsem?
  • Az optikai illúzió egészen elképesztő módon csapja be a szemünket és az agyunkat.
  • Fekete háttéren lakatok sorakoznak. Egyik tér csak el a többitől.
  • Az őrületbe kergeti az embert, de szinte lehetetlen megtalálni, melyik van nyitva.

Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják a szemünket, és ezáltal az agyunkat. Láttunk már olyan képet, ahol a vonalak összeálltak egyetlen képpé. De olyan fejtörők is felbukkantak, melyekben a rejtett képes feladványokat és az optikai illúziókat kombinálták a készítői. Ezúttal egy minden eddiginél nehezebb optikai illúzió teszi próbára az internetezők figyelmét.

Hol a nyitott lakat az optikai illúzión?

Csak a kivételesen intelligensek veszik észre, melyik lakat van nyitva a képen

Csak a kivételesen intelligensek veszik észre, melyik lakat van nyitva a képen

A fekete háttéren zárt lakatok sorakoznak. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kakukktojást. Egyetlen lakat ugyanis eltér a többitől. Ez szinte lehetetlen feladatnak bizonyul – főleg rövid idő alatt. A fekete háttér és az ismétlődő minta miatt néhány másodperc után szinte teljesen összeolvad a szemünk előtt a kép. Képtelenek vagyunk figyelni az optikai illúzióra, nemhogy megtalálni azt az egyetlen lakatot, ami más, mint a többi.

Miért fontos az agytorna?

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egyes formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, tökéletes megoldást jelenthetnek. Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk.

Egy kis segítség a nyitott lakat megtalálásához

Mivel a próbálkozók nagy része képtelen rájönni, melyik lakat a kakukktojás ezen a kifejezetten nehéz optikai illúzión, adunk egy kis segítséget. A megfejtés az optikai illúzió középső részén található: ha erősen koncentrálunk az ott sorakozó lakatokra, gyorsan rábukkanhatunk a kakukktojásra. Ha még ennyi segítség sem volt elég, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Ha még bírja a figyelmünk és a szemünk, tegyük próbára magunkat más, hasonló optikai illúziókkal is. Nézzük meg, vajon rájövünk-e, hol van a szőnyegen a telefon. Egy másik feladványon pedig azt kell megfigyelnünk, vajon ugyanolyan színű-e a kutya és a képen látható macska.

Csak a kivételesen intelligensek veszik észre, melyik lakat van nyitva a képen

Sikerült?

Forrás: pinimg.com