A sellő hasizomgyakorlat már 1 hét alatt 4 centit farag a derékból

2023. augusztus 17.
Ha olyan hasizomgyakorlatot keresünk, ami egyszerű, hatékony és centiket farag a derekunkból már rövid idő alatt, a sellő hasizomgyakorlatot mindenképp érdemes kipróbálnunk.
Sellő hasizomgyakorlat vékony derék
  • Ez az egyik leghatásosabb gyakorlat a ferde hasizom edzésére.
  • Ha a derekunkat szeretnénk formálni, a ferde hasizmot érdemes dolgoztatnunk.
  • A sellő hasizomgyakorlat nagyon egyszerűen és gyorsan farag a derékméretünkből.

A fenék és popsi formálása után a második, amire a legtöbben kíváncsiak az interes keresők statisztikái szerint, a derékméret csökkentése. Ehhez a ferde hasizmot célszerű dolgoztatnunk leginkább, ha a helyes, tápanyagokban gazdag és kiegyensúlyozott étrendet már kipipáltuk.

A sellő hasizomgyakorlat nagyon egyszerű, bárki számára végezhető és már egy hét alatt látványos eredményt érhetünk el vele. Akár 4 centiméterrel is kisebb lehet a derékméretünk, ha rendszeresen végezzük ezt a hasizomgyakorlatot.

Hogyan dolgoztassuk célzottan a ferde hasizmot?

A ferde hasizmok a törzs oldalán találhatók, a hajlításban, fordulásban van kulcsszerepük

A ferde hasizmok a törzs oldalán találhatók, a hajlításban, fordulásban van kulcsszerepük

A külső és belső ferde hasizmoknak nem a gerinc és a törzs stabilizálása a feladata. A hasi rész oldalán elhelyezkedő izomcsoport a forgó mozgásokat, oldalra hajlást végzi, miközben persze hozzájárul a középső hasizom gerincvédő munkájához is.

Ha azt tapasztaljuk, hogy a derekunkra rakódott zsírpárna, akkor is a ferde hasizmok dolgoztatásával olvaszthatjuk le a felesleget erről a területről. És persze ahhoz is szükséges a ferde hasizmok edzése, ha lapos hasat szeretnénk.

Sellő felülés a derék vékonyítására

Az oldalsó hasizmokat a különböző oldalsó deszka pózból kiinduló testhelyzetekkel edzhetjük. Ezek nem mindenki számára könnyűek, főleg, ha még csak az elején vagyunk az életmódváltásnak és most illesztjük be a hasizomgyakorlatokat az életünkbe.

A sellő hasizomgyakorlat az oldalsó deszka egyik módosított, ám ha lehet, még hatékonyabb változata. A vékony derék érdekében ugyanis sokkal jobb, hogy a sellő hasizomgyakorlatban sokkal kevésbé vesznek részt a mozdulatban a medencetájék izmai és a farizom, így tényleg az oldalsó hasizmok végzik el a munkát.

Így végezzük a sellő hasizomgyakorlatot:

  1. Feküdjünk az oldalunkra, az alul lévő karunkon könyököljünk és támasszuk meg a fejünket a tenyerünkkel.
  2. A felül lévő kéz legyen a tarkón.
  3. Hajlítsuk derékszögben a térdeket, szorítsuk egymáshoz a két lábat.
  4. Kilégzésre a lábszárakat emeljük el a talajról, ne távolodjanak el egymástól.
  5. A felül lévő kar könyökét közelítsük a lábfejekhez. (Nem érik el egymást sosem, de nem is ez a cél.)
  6. Belégzésre engedjük vissza a lábakat és egyenesedjünk vissza a törzzsel.
  7. Ismételjük tízszer mindkét oldalon a sellő hasizomgyakorlatot.

Ha már jól bírjuk, végezhetünk akár 3 tízes sorozatot is a sellő hasizomgyakorlatból. Ha rendszeresen végezzük mindennap, tapasztalhatjuk, hogy már egy hét alatt sokkal feszesebbek lesznek az oldalsó hasizmaink és centiket farag a derekunkból ez az egyszerű gyakorlat.

Fotó: Unsplash