Ezzel az egyszerű légzőgyakorlattal napi 5 perc, és 1 hét alatt lapos lesz a hasunk

2023. június 05.
Azt nem állítjuk, hogy kockás is lesz a hasunk tőle, viszont az biztos, hogy már egy hét alatt jelentősen laposabb lesz a hasunk és vékonyabb a derekunk ezzel a speciális légzőgyakorlattal.
Ezzel a légzőgyakorlattól napi 5 perc és 1 hét alatt lapos lesz a hasunk
  • A hasi vákuum nagyon egyszerű módja annak, hogy az irányított légzéssel álmaink hasizmait érjük el.
  • A roppant hatékony hasizomgyakorlatot az 1970-es években dolgozták ki az izometrikus tréning felhasználásával. 
  • Már 1 hét alatt is látszik a hatása, de 3 hét alatt nagyon látványos eredményeket érhetünk el napi 5 perc gyakorlással.

A hasi vákuum egy hatékony fitnesztechnika, amiben az has mélyizmait dolgoztatjuk meg. Az 1970-es években, az izometrikus tréning felhasználásával kidolgozott légzőgyakorlat segít a szövetek közti zsírtól megszabadulni, ami egészségügyi szempontból is fontos. Már 1 hét alatt is látszik a hatása, de 3 hét alatt nagyon látványos eredményeket érhetünk el napi 5 perc gyakorlással.

A minél látványosabb eredményhez persze elengedhetetlen, hogy sok vizet igyunk, kiegyensúlyozott, minőségi, rostban, zöldségekben gazdag ételeket együnk, hogy a testzsírszázalékunk általánosságban is csökkenjen. 

Ha helyesen végezzük a hasivákuum-gyakorlatot, nem csak szebb hasizmaink és lapos hasunk lehet. A gerinc stabilitása is javul, ezáltal csökken a hát- és derékfájás, szebb lesz a tartásunk. 

Hogyan működik a hasivákuum-gyakorlat?

Látszólag annyi történik, hogy nagyon erősen behúzzuk a hasunkat. Ám ez már több annál. Inkább úgy kell éreznünk, mintha belégzésnél beszívnánk, mint egy porszívó. Kilégzésnél pedig lassan, lépésről lépésre engedjük ki, miután benntartottuk a levegőt, ameddig csak bírtuk.

Hogyan végezzük a hasivákuum-gyakorlatot?

Többféle testhelyzetben is gyakorolhatjuk a lapos hasat elősegítő légzőgyakorlatot. Kezdőknek mindenképp az álló helyzet javasolt. 

  1. Hasi vákuum állva Az alapgyakorlathoz álljunk fel egyenesen, tegyük a kezeket a csípőre, majd fújjuk ki az összes levegőt a tüdőnkből. A vállakat fordítsuk hátra és szélesítsük a mellkast, érezzük, ahogy nyílik. Majd belégzésre húzzuk be a hasunkat, amennyire csak bírjuk. Tartsuk a testhelyzetet 15 másodpercig először. Ezt növelhetjük akár 60 másodpercre is idővel. Ismételjük három-öt alkalommal. 
  2. Ágyon fekve Ha reggel, felkelés előtt gyakoroljuk a vákuumlégzést, a legegyszerűbb, ha háton fekve végezzük. Nyújtsuk ki a lábat, de legyen laza. Ezután az álló helyzethez hasonlóan szívjuk be a hasunkat, tartsuk meg, érezzük, mintha a köldökünk közeledne a gerinchez, majd lassan engedjük ki.
  3. Ülő helyzetben Ez már haladó módja a vákuumlégzés gyakorlásának, viszont bárhol, bármikor gyakorolhatjuk, akár a munkahelyen, akár az autóban, a dugóban ülve. Sőt, naponta többször is, így még hatékonyabban elérhetjük az áhított lapos hasat. Üljünk egy olyan székre, aminek nincs karfája, szívjuk be a hasunkat, tartsuk 60 másodpercig, majd engedjük ki. Ismételjük 3-5 alkalommal a légzőgyakorlatot. 

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash