Így fogj hozzá, ha a hasadról szeretnél fogyni

2023. szeptember 01.
Hasból fogyni egyáltalán nem könnyű feladat, de ha betartod a következő szabályokat, a pocakodnak rövid időn belül garantáltan búcsút inthetsz!
sorhas-noknel-egeszseg

A hasi zsír nem csak esztétikai problémát jelent: azoknál, akik jellemzően a hasukra híznak, sokkal nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki különféle szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, vagy bizonyos daganatos megbetegedések. A hasi zsír eltüntetése tehát már csak egészségügyi szempontból is fontos, de még véletlenül sem egyszerű feladat…

De szerencsére van segítség! A szakértők szerint a következő 5 szabály betartásával látványosan le lehet faragni a fránya pocakból!

Kerüld a cukrot és a cukros üdítőket!

A hozzáadott cukrot tartalmazó ételek rendkívül károsak az egészségre és nagy szerepük van az elhízásban is. Ha sok olyan élelmiszert fogyasztasz, amiben hozzáadott cukor van, a májad egy idő után túlterhelődik és kénytelen lesz a cukrot zsírrá alakítani. Próbáld meg minél jobban csökkenteni a cukor mennyiségét az étrendben, de a legjobban akkor jársz, ha a különféle cukros italokról, üdítőkről, gyümölcslevekről is lemondasz. Jó hír, hogy gyümölcsöket továbbra is nyugodtan ehetsz, a bennük lévő rengeteg egészséges rost ugyanis enyhíti a cukor negatív hatásait.

Egyél több fehérjét!

A jó minőségű fehérje fogyasztása fokozza az anyagcserét, csökkenti az éhséget, ami által a fogyást is be tudja indítani. Több tanulmány már azt is kimutatta, hogy a fehérjében gazdag étrend kifejezetten hatékony lehet a hasi zsír ellen. Érdemes hát beépíteni az étrendedbe olyan magas fehérjetartalmú ételeket, mint a tojás, halak, hüvelyesek, diófélék, sovány húsfélék és tejtermékek.

Egyél kevesebb szénhidrátot!

Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étkezés segítségével hatásosan csökkenteni lehet a hasi zsír mennyiségét. Sőt, a szakértők szerint, ha visszafogod a szénhidrátfogyasztásodat egy idő után az étvágyad is csökkenni fog és így könnyebben el tudsz indulni a fogyás útján.

A Volumetrics diéta a kalóriaszegény ételek, például a gyümölcsök és zöldségek fogyasztására ösztönöz,

Egyél rostban gazdag ételeket!

Építs be az étrendedbe minél több növényi ételt: zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket, és gabonaféléket. A sok rost fogyasztása felpörgeti az anyagcserét, aminek köszönhetően a kilóktól is könnyebben meg fogsz tudni szabadulni.

Mozogj rendszeresen!

A testmozgás elengedhetetlen az egészséges élethez – és persze a hasi zsír leolvasztásához. Ám azt fontos tudnod, hogy a különféle hasizom-erősítő gyakorlatok ebben az esetben nem sokat használnak. A hasi zsírt a leghatékonyabban az olyan aerob típusú mozgásokkal lehet csökkenteni, mint a gyors gyaloglás, a futás és az úszás, ami mellé érdemes lehet beiktatnod egy kis súlyzós edzést is.

Forrás: Healthline Fotó: Getty Images