Kicsi a hálószobád? Ezt a 6 feng shui hibát ne kövesd el!

2023. március 23.
A feng shui szakértő elmondta, mi az a hat dolog, amit sose tegyünk, ha kicsi a hálószobánk. Ezek ugyanis nemcsak az alvásunkat, de a szexuális életünket is tönkretehetik.
A feng shui szakértő elmondta, mi az a hat dolog, amit sose tegyünk, ha kicsi a hálószobánk.
  • Sokkal nehezebb a feng shui elveit egy kis hálószobában megvalósítani. 
  • Fontos, hogy a feng shui eredeti célját tartsuk szem előtt: harmonizálni az életünket a Föld mágneses mezejének geofizikai erejét felhasználva. 
  • Az erős, élénk színek a feng shui szerint nem valók a kis hálószobába.

A feng shui a Föld mágneses mezejét, az elemek rezgési energiáját és az idő kozmológiai hatását használja fel, hogy harmóniába hozza életünk tereit. Nem kivétel ez alól a hálószoba sem. Sőt, a hálószobában nagyon fontos idejét töltjük az életünknek, így még inkább fontos, hogy olyan teret alakítsunk ki, ami segíti a párkapcsolati intimitást és a pihenést. 

Hogyan alkalmazzuk a feng shuit egy kis hálószobában? Vagy inkább mit ne csináljunk, ha ki akarjuk aknázni az energiákat a hálónkban? A feng shui szakértők elárulták, mit ne tegyünk soha egy kis hálószobában, és hogyan rendezzük be inkább helyette.

1. Ne használjunk élénk, erős színeket kis hálószobában

Az élénk színek jókedvre derítenek, élettelivé teszik otthonunk tereit. Viszont a kis hálószobába nem a legjobb választás. A földszínű árnyalatok sokkal jobban hozzájárulnak a kikapcsolódáshoz és pihenéshez. Kristina Hollinger feng shui szakértő leginkább a bézs és szürkésrózsaszín színeket javasolja. 

Az élénk színek nem a kis hálószobába valók a feng shui szerint

Az élénk színek nem a kis hálószobába valók a feng shui szerint

Jó, ha a pasztell árnyalatokat különböző textúrájú anyagokkal és egy kis levendulaillattal egészítjük ki. A feng shui vibrálása így még békésebb energiákat hozhat.

2. Ne legyen home office a hálószobában

Nem tesz jót a feng shuinak, ha a hálószobában dolgozunk

Nem tesz jót a feng shuinak, ha a hálószobában dolgozunk

A feng shui szempontjából a lehető legrosszabb, ha az otthoni munkaállomásunkat a hálószobában alakítjuk ki. Főleg, ha kis hálószobáról van szó, ahol nem tudjuk leválasztani a különböző funkciójú részeket. Az sem tesz jót a feng shuinak, hogy az elektromos készülékeket nem lehet éjszakára sem teljesen kikapcsolni, így sokkal nehezebb pihenni.

3. A kis hálószobában se toljuk a sarokba az ágyat

Bár kétségtelenül csábító, hogy a fal mellé tolva a lehető legkisebb helyet foglalja el az ágy a kis hálószobánkból, ez az egyik legnagyobb feng shui-hiba, amit elkövethetünk. Fontos, hogy az ágy mindkét oldalról ugyanúgy megközelíthető legyen. Ha a falhoz toljuk az ágyat, blokkoljuk az energia áramlását, így nem tudjuk kipihenni magunkat. 

A párkapcsolatra is negatív hatással lehet. Aki a fal mellett alszik, úgy érezheti, csapdában van, vagy elnyomottnak érezheti magát a kapcsolatukban.

4. Ne vonzzuk be a rossz energiákat feng shuival a hálószobába

Olyan egyszerű dolgokkal is negatív energiamezőt hozhatunk létre a kis hálószobában, mint az ággyal szemben álló tükör vagy a gerenda alá helyezett ágy. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a kis hálószobánkat is jó energiák töltik meg? Hívjunk szakembert. Addig is minden olyan dekorelemet eltávolíthatunk, amivel kapcsolatban eszünkbe, jut, hogy a fejünkre eshet, bele akadhatunk, neki mehetünk a sarkának. Ezek biztosan nem árasztanak jó energiát.

5. A feng shui nem javasolja, hogy az ágy alatt tároljunk dolgokat

A túl sok kacat a kis hálószobában nem szerencsés a feng shui szerint

A túl sok kacat a kis hálószobában nem szerencsés a feng shui szerint

Komoly dilemma a kis hálószobában a tárolás kérdése. A feng shui szempontjából a lehető legrosszabb, ha ezt úgy oldjuk meg, hogy az ágy alatt tárolunk dolgokat. Ezzel azt érjük el ugyanis, hogy alvás közben körbe-körbe áramló energiák nem hagynak majd rendesen pihenni.

6. Ne tartsunk meg semmit, amire nincs szükségünk

A kis hálószoba ellensége – nem csak feng shui szempontból – a túl sok kacat. A fő fókusz legyen az ágyon a kis hálószobában. Kell még egy puha szőnyeg a lábunk alá, oda illő éjjeliszekrény és egy lámpa. Másra nincs szükségünk a hálóban a feng shui szerint. 

Mindent dobjunk ki, ami lejárt, ami nem oda illő, szakadt, törött vagy rossz emlékeket idéz bennünk. Ezek ugyanis túl intenzív energiát árasztó dolgok a feng shui szempontjából, így gátolják a pihenést.

Forrás: Apartment Therapy, Fotó: Unsplash