A jó szexhez ez a bútordarab kell a hálószobába a szexológus szerint

2023. február 22.
A szexológus szerint nem a párnáktól, illatgyertyáktól, hangulatvilágítástól, dekorációtól vagy magától az ágytól lesz igazán romantikus és szexi a hangulat a hálószobánkban. Hanem egy tükörtől. Nem is akármilyen tükörtől!
Egy egészalakos tükör valóban szexi hangulatot adhat a hálószobánknak
  • Az intim pillanatokhoz igyekszünk minél meghittebbé varázsolni a hálószobánkat.
  • Fontosak a fények, a dekoráció és az ágy ahhoz, hogy minél jobban el tudjuk engedni magunkat a hálószobában, ám nem ezektől lesz igazán szexi a hangulat a szexológus szerint.
  • A szakember szerint a tükör tudja legjobban felforrósítani a hangulatot a hálóban. Nem is akármilyen tükör!

A hálószoba az egyik legfontosabb helyiség az otthonunkban. Nemcsak azért, mert – általában – itt zajlik a szexuális életünk. A hálószobánk megalapozza a mindennapokat, az alvástól az öltözködésen át a takarításig, rendrakásig. Ezek után nem meglepő, hogy a sokkal izgalmasabb dolgokhoz igyekszünk meghittebbé varázsolni a hangulatot a hálószobánkban. 

Mi kell a szexi hangulathoz a hálószobában?

A szexológus szerint nagyon fontosak az olyan apró kiegészítők a hálószobában az intim pillanatok hangulatához, hogy mint a világítás, masszázsolaj, illatos gyertyák, zene. Ám ahhoz, hogy igazán szexi legyen a hálószobánk, nem kell teljes átalakítást végeznünk a dekoráción. Elég, ha beszerzünk egy egész alakos tükröt.

„Az álló, egész alakos tükör nem hiányozhat a hálószobából – vallja Shamyra Howard szexológus. – A tükör fokozza a romantikus hangulatot, amikor a pár meztelenül látja egymást és magát benne. Teljes valójában.”

„Amikor a tükörben látjuk egymást ruha nélkül, ahogy egymáshoz érünk, teljesen máshogy nézünk a testünkre” – magyarázta a szexológus, miért hasznos egy egész alakos tükör a hálószobában.

A tükör és az érzékek a hálószobában

A tükör a hálószobában az érzékeink új szintjét érintheti meg szex közben

A tükör a hálószobában az érzékeink új szintjét érintheti meg szex közben

A tükör az érzékeink új szintjét érintheti meg szex közben. „Nem mindig látjuk pontosan, hogyan válaszol a másik ember teste az intim közelségünkre – mondta a szexológus. – Érezzük, de nem feltétlenül látjuk a testi reakcióját az érintésünkre, csókra vagy kényeztetésre. Roppant szexi, amikor a teljes testi választ láthatjuk.”

Így válasszunk tükröt a hálóba

Ha olyan szekrény van a hálószobában, aminek az ajtaja tükrös, már félúton vagyunk. „Nem kell mást tennünk, csak úgy helyeznünk az ágyat, hogy pont szemben legyen a tükörrel. Vagy legközelebb ne az ágyon szeretkezzünk, hanem a párunkkal mi helyezkedjünk a tükörrel szemben” – javasolta Howard. 

Új tükör vásárlásánál nem kell a legdrágább darabot megvennünk. „Ha a legegyszerűbb, legolcsóbb darabot vettük, amit dekorációnak azért nem tennénk ki a hálószobába, tarthatjuk akár az ágy alatt is, amikor épp nem használjuk” – mondta a szexológus, aki előszeretettel ajánlja a hálószobai tükröt azoknak a pároknak a terápiája során, akik szeretnének újra egymásra találni a szexben. „Ha úgy döntünk, lehet ez egyszerűen szextükör, és gondolhatunk rá úgy is, mint bármelyik más szexjátékra.”

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash