Zseniális trükk, amivel az utolsó csepp is kijön a ketchupos dobozból

2023. szeptember 20.
Küzdöttünk már a ketchupos flakonnal, hogy az utolsó csepp szószt is kipréselhessük belőle? Egy TikTok-felhasználó megoldotta a problémát.
TikTok-trükk ketchup flakon
  • Küzdöttünk már a ketchupos flakonnal, hogy az utolsó csepp szószt is kipréselhessük belőle?
  • Egy TikTok-felhasználó megoldotta a problémát.
  • Nem elég préselni a dobozt, úgy kell pörgetnünk a flakont a karunkkal, mint egy rocksztár a mikrofont.

Tiszta fizika, ami segít a ketchupot kipréselni teljesen a flakonból. Nincs itt semmi trükk vagy bűvészkedés. A centrifugális erő segítségével biztosan nem marad a doboz alján egy csepp sem.

Hol máshol, mint a TikTokon osztotta meg egy Casey Rieger nevű felhasználó azt a tippet, amivel végre megoldhatjuk azt a problémát, hogy a ketchupos flakonból az utolsó cseppeket már nehéz kipréselni, vagy fel kell vágni hozzá a dobozt. 

Így jön ki a ketchup a flakonból

Nem mondta azt Casey, hogy az ő agyából pattant ki az ötlet. A ketchuppörgető trükköt ő is valaki másnál látta. De miután kipróbálta, kiderült, hogy remekül működik. A TikTokra feltöltött videóját pedig azóta közel félmillióan látták. 

„Tudja mindenki, milyen érzés, amikor már csak egy kevés van a ketchupos flakonban, de még nagyon kellene a melegszendvicsünk mellé – mondta a videóban Rieger. – Mit tesz a legtöbb ember? Ütögeti az alját. De mi van, ha így sem jön ki?”

Ezután mutatta meg a TikTok-felhasználó, mi az a mozdulat, amivel garantáltan kipréselhetjük a flakonból a ketchupot. Óriási malomkörzéseket kell végeznünk kezünkben a flakonnal. Minél gyorsabban, annál jobb. Így a centrifugális erő segítségével a ketchup a kupak felőli végébe gyűlik. 

@caseyrieger

or could always just buy a new bottle but 🤷‍♀️ #ketchup #heinz #lifehack

♬ original sound – Casey Rieger

Hogyan lehet még egyszerűbben kipréselni a ketchupot?

Az egyik kommentelő arra is felhívta a figyelmet, hogy van egy nagyon logikus és roppant egyszerű módja annak, hogy ha egy kifogyóban lévő flakonból szeretnénk az utolsó cseppeket is kinyerni. „Tároljuk fejjel lefelé a flakont” – írta válaszként a videóra. 

És ha így sem jön ki a dobozból? Még mindig levághatjuk a doboz tetejét, és kikanalazhatjuk a benne maradt ketchupot.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash