Az amerikai hadsereg módszere segíthet a gyors elalvásban

2022. november 03.
A speciális technikát állítólag azért dolgozta ki az amerikai hadsereg, hogy a katonák a csatatéren is képesek legyenek gyorsan elaludni.

Emberek százezrei imádkoznak a gyors elalvás szuperképességéért, de lehetséges, hogy – mint már annyiszor a történelemben – a legtutibb megoldást a hadsereg fejlesztette ki. A TikTokon terjedő alvós trükk állítólag az amerikai hadsereg vívmánya, amely azért dolgozta ki a módszert, hogy a katonák a csatatéren is gyorsan, könnyedén el tudjanak aludni (hiszen szükségük volt a pihenésre a kemény harcokhoz).

gyors-alvas-hadsereg-trukk-tiktok

A módszert egyébként a Relax and Win: Championship Performance in Whatever You Do című kötet jegyezte le, de a TikTokon egy Justin Agustin nevű felhasználó tette népszerűvé, aki részletesen ismerteti is a módszert. Az instant elalváshoz annyi a dolgunk, hogy először tudatosan koncentrálva ellazítjuk a teljes testünket a fejünktől a lábujjakig haladva.

Különösen koncentráljunk a szemöldökök ellazítására, engedjük, hogy fejünk belesüppedjen a párnába, lazítsuk a szemeket és szájakat, majd minden egyes végtagot és ízületet. Miközben a testünk lazítására fókuszálunk, koncentráljunk légzésünkre is: legyen egyenletes, hosszú és nyugodt a belégzés és a kilégzés is. Próbáljuk elcsitítani az elménket, ehhez két konkrét képet is ajánlanak: az egyik, hogy képzeljük el, amint egy kenuban fekve ringatózunk egy nyugodt tavon a kék ég felett, a másik, hogy vizualizáljuk magunkat egy fekete bársony függőágyban egy koromfekete szobába. Ha valamilyen gondolat férkőzne a fejünkbe, csak ismételjük magunkban 10 másodpercig: ne gondolj semmire, ne gondolj semmire.

Persze a módszer kigyakorlásához idő kell, de ha egyszer sikerül, valószínűleg tényleg sokkal könnyebben el tudunk majd aludni, bárhol is vagyunk éppen.

Forrás: Shape US Fotó: Getty Images

Olvass tovább!